Home
linked infacebook

Academie voor Taijiquan en Qigong

De Academie stelt zich tot doel om Taijiquan en Qigong in al haar facetten te verbreiden en de kennis, ervaring en deskundigheid te doen toenemen. Dat doet de Academie door het verzorgen van opleidingen en trainingen, workshops, seminars en lezingen. De Academie verzorgt een aantal vaste opleidingen. Daarnaast is het mogelijk om een workshop op locatie af te nemen. Zie onze lijst met workshops voor de mogelijkheden. Desgewenst verzorgt de Academie voor bedrijven, sportscholen en andere organisaties opleidingen of trainingen op maat.  

  

Zhonglogo Accreditatie door Zhong

Voor alle cursussen van de Taijiquan Academie is accreditatie verleend door Zhong.
Zhong is de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het is een landelijke beroepsvereniging voor TCG therapeuten die onderdak biedt aan alle disciplines binnen de TCG, zoals acupunctuur, kruidengeneeskunde, qigong, taijiquan, tuina, shiatsu en voeding (zie www.zhong.nl). Therapeuten die aangesloten zijn bij Zhong kunnen een cursus bij de Taijiquan Academie volgen om aan hun nascholingsverplichting te voldoen.

 

Accreditatie door LVNG, VBAG, NVST en BATC

Naast Zhong zijn de meeste cursussen geaccrediteerd door KTNO en door de LVNG, VBAG, NVST en BATC. Dit betekent dat therapeuten die hierbij aangesloten zijn deze opleiding bij de Taijiquan Academie kunnen volgen om aan hun nascholingsverplichting te voldoen.

 

Vergoeding van de kosten

Zorgverzekeraars vergoeden vaak de kosten, of een deel hiervan, als accreditatie is verleend. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar. 

 

 

Reguliere lessen Qigong en Taijiquan

Robert-Jan Schippers verzorgt bij sportschool Rob van der Hoorn in Oegstgeest reguliere lessen Qigong en Taijiquan op donderdagavond. De Qigong les is van 19:30 tot 20:30 uur, de Taijiquan les is van 20:30 tot 21:30 uur. Locatie: Sportschool Rob van der Hoorn, Geverstraat 5, 2341 GA Oegstgeest.

 

Privé lessen Qigong en Taijiquan

Heb je specifieke vragen of wil je liever één op één les dan is privé les wellicht een optie voor je. Informeer naar de mogelijkheden via .