Overzicht

Overzicht

Het Corporate Back Office programma richt zich met name op verzuimpreventie als gevolg van oorzaak nummer 3 en 4 uit de top 5 van werk gerelateerd verzuim: Klachten aan de nek, schouders, armen, polsen, handen en de rug. In 2011 bezochten naar schatting 1,5 miljoen mensen met nek- en rugklachten een oefen- of fysiotherapeut. Dit is een onderschatting van het werkelijke aantal mensen met nek- en rugklachten. Een groot deel bezoekt geen therapeut. Het totale aantal mensen met nek- en rugklachten in Nederland wordt geschat op ruim 2,5 miljoen. Grote kans dus, dat er in uw organisatie mensen werkzaam zijn met nek- en rugklachten.


Het Corporate Back Office programma richt zich op het voorkomen van uitval en verzuim als gevolg hiervan. Daarnaast is er in dit programma ook aandacht voor armen, schouders, polsen en handen. Veel mensen die gedurende een groot deel van de werktijd achter een computer scherm werken krijgen klachten aan de armen of de bijbehorende gewrichten, wat kan leiden tot RSI en langdurig verzuim. Ons Corporate Back Office programma richt zich op het voorkomen en bestrijden van deze vormen van verzuim.

 

Doel

Doel

Gedurende een werkdag creëren we, vaak onbewust, spanning: we trekken onze schouders te hoog op en zitten te krampachtig voorovergebogen, we buigen onze nek om goed naar een beeldscherm te kunnen kijken,… Kortom we zitten te lang in dezelfde houding waardoor we verkrampen met als gevolg klachten aan de nek, schouders, armen, polsen, handen en de rug. Het belangrijkste doel van ons Corporate Back Office programma is om te leren werken in een goede en ontspannen houding.

 

Deelnemers aan het programma krijgen praktische oefeningen die ze na het doorlopen van het programma zelf kunnen toepassen gedurende de werktijd. Het belangrijkste beoogde resultaat is het eigen maken van een nieuwe vaardigheid: het aannemen van een goede houding tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Het aanleren van een goede en ontspannen houding vergt tijd en aandacht. Door dit te oefenen en toe te passen tijdens de werksituatie gaat dit steeds beter en wordt je hierin onbewust bekwaam: je neemt dan automatisch een goede en ontspannen houding aan.

Kwaliteit

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij de Taijiquan Academie voorop. Ons Corporate Back Office programma is samengesteld uit verschillende oefeningen uit onze geaccrediteerde cursussen. Deze cursussen zijn geaccrediteerd door Zhong en KTNO.

 

Zhong is de Nederlandse beroepsvereniging voor therapeuten in de Traditionele Chinese Geneeskunde, zoals acupunctuur, kruidengeneeskunde, qigong en taijiquan. KTNO is een registratie en toetsingsinstituut voor natuurgerichte scholingen. KTNO voert de toetsing en registratie uit voor diverse beroepsverenigingen zoals de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Natuurlijke Genees- en Behandelwijzen (VBAG), de Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen (LVNG) en de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten. Hiermee kan gesteld worden dat het Corporate Tai Chi Programma therapeutisch verantwoord is.

 

Voor wie?

Voor wie?

Het Corporate Back Office programma is toegankelijk voor iedereen die in zijn/haar werksituatie behoefte heeft aan het aannemen van een goede en ontspannen houding om klachten aan de nek, schouders, armen, polsen, handen en de rug te voorkomen of te verhelpen. Er worden geen speciale eisen gesteld aan opleidingsniveau, leeftijd of fysieke gesteldheid. De theorie en oefeningen kunnen door iedereen worden gevolgd en uitgevoerd. Het programma is bedoeld voor minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers.

 

Programma

Programma

Het programma bevat voornamelijk oefeningen gericht op het voorkomen en verhelpen van klachten aan de nek, schouders, armen, polsen, handen en de rug. De oefeningen kunnen zowel in een kantoor omgeving als daarbuiten worden uitgevoerd. Het programma richt zich met name op oefeningen die eenvoudig uit te voeren zijn in een kantoor omgeving. Het merendeel van de tijd dat je aan het oefenen bent is dit overigens niet zichtbaar: je bent gewoon aan het werk net als anders, maar nu wel in een ontspannen en goede houding. Daarnaast bevat het programma oefeningen om de flexibiliteit en ontspanning te bevorderen. Na het volgen van het programma kunnen deze oefeningen in de eigen werkomgeving worden uitgevoerd.
Het programma kan worden afgenomen in blokken van 10 lessen van 45 of 60 minuten of als een doorlopend programma.

 

Van start

Locatie en tijd

Het Corporate Back Office programma kan In company worden gegeven of als los staande cursus. Raadpleeg voor de cursus dagen en tijden onze website. We adviseren om het Corporate Back Office programma In company te geven. Het programma kan dan aansluitend aan of binnen werktijd worden gevolgd met een minimum verlies aan reistijd en kosten. Hiervoor is alleen een geschikte ruimte nodig van circa 60m2.

 

Van start

Bent u enthousiast geworden en wilt u ons Corporate Back Office programma In company laten verzorgen? Neem dan contact met ons op. Ook eventuele vragen of opmerkingen horen wij graag. Heeft u behoefte aan een advies gesprek, een programma op maat of vrijblijvende offerte? Laat het ons weten, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.