Overzicht

Overzicht

Chi Kung of Qigong is een oude Chinese ademhalings-, ontspannings- en bewegingsleer. Qigong wordt ook wel gezien als de Chinese vorm van Yoga. De belangrijkste redenen waarom Chi Kung wordt beoefend zijn: als vorm van meditatie, voor de ontspanning, en voor de energie opbouw en gezondheid.
Ons Corporate Chi Kung programma is gericht op verzuim preventie en –reductie. Hierbij ligt de focus op Chi Kung t.b.v. de ontspanning, energie opbouw en gezondheid.

 

Verzuim preventie en reductie

Ons Corporate Chi Kung programma richt zich, net als het Corporate Tai Chi en Corporate Stretch programma, op het bestrijden van alle werk gerelateerde vormen van verzuim. De aandacht ligt ook hier bij de top 5 van werk gerelateerde oorzaken van verzuim:

  1. Conflict op het werk;
  2. Psychische klachten, overspannenheid, burn-out;
  3. Klachten nek, schouders, armen, polsen, handen, waaronder RSI;
  4. Rugklachten;
  5. Vermoeidheid of concentratie problemen.

Ook voor andere werk gerelateerde oorzaken zoals klachten van de heup, benen knieën en voeten, klachten m.b.t. het hart- en vaatstelsel, klachten van de luchtwegen en klachten van buik, maag of darmen is ons Corporate Chi Kung programma uitermate geschikt.

 

Doel

Doel

Het belangrijkste doel van ons Corporate Chi Kung programma is het voorkomen en reduceren van ziekteverzuim. Andere doelen zijn: een toename van de productiviteit, een afname van fouten en productie verstoringen en vitalere en gezondere medewerkers. Daarnaast wordt de organisatie aantrekkelijker voor werknemers. 
De positieve effecten die vaak van de deelnemers worden gehoord zijn:
• Toename van energie;
• Een betere balans en rust;
• Een betere bewustwording en ontspanning;
• Preventie en reductie van depressies en vermoeidheid. 
Deze positieve effecten worden onderschreven door diverse onderzoeken. Zie het artikel voor meer informatie hieromtrent.

 

Kwaliteit

Kwaliteit

Ons Corporate Chi Kung programma is gebaseerd op verschillende Qigong vormen. Kwaliteit staat bij de Taijiquan Academie voorop. De oefeningen zijn samengesteld uit het lesmateriaal van onze geaccrediteerde cursussen op het gebied van Qigong. Dit lesmateriaal is geaccrediteerd door Zhong en KTNO. 

 

Zhong is de Nederlandse beroepsvereniging voor therapeuten in deTraditionele Chinese Geneeskunde, zoals acupunctuur, kruidengeneeskunde, qigong en taijiquan. KTNO is een registratie en toetsingsinstituut voor natuurgerichte scholingen. KTNO voert de toetsing en registratie uit voor diverse beroepsverenigingen zoals de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Natuurlijke Genees- en Behandelwijzen (VBAG), de Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen (LVNG) en de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten. Hiermee kan gesteld worden dat het Corporate Tai Chi Programma therapeutisch verantwoord is.

 

 

Voor wie?

Voor wie?

Het Corporate Chi Kung programma is toegankelijk voor iedereen. Er worden geen speciale eisen gesteld aan leeftijd of fysieke gesteldheid. De oefeningen kunnen door iedereen op een ontspannen wijze worden uitgevoerd. Er worden ook geen eisen gesteld aan de kleding. Chi Kung kan worden uitgevoerd in normale, ruim zittende kleding. We adviseren schoenen met platte zolen te dragen bij de training. De groepsgrootte is minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers.

 

 

Programma

Programma

Er bestaan veel verschillende Chi Kung oefeningen: gericht op het verhelpen of voorkomen van bepaalde aandoeningen, blessures of verstoringen, gericht op het verbeteren van het functioneren van bepaalde organen, zoals hart, longen en milt, of oefeningen voor een goede energie balans.


Het Corporate Chi Kung programma maakt gebruik van zogenaamde algemene Chi Kung vormen. Hiervan zijn verschillende vormen bekend. Kenmerkend aan deze vormen is dat zij zich richten op het hele lichaam. In tegenstelling tot Chi Kung vormen die zich richten op specifieke klachten, zoals een blokkade van de schouder, wordt bij de algemene Chi Kung vormen het hele lichaam langs gelopen, van top tot teen. 


Het programma kan worden afgenomen in blokken van 10 lessen van 45 of 60 minuten of als een doorlopend programma. Tijdens het programma wordt één van de volgende algemene Chi Kung vormen behandeld: Dao Yin Qigong, Hun Yuan Qigong, Nengh Ha Qigong of Vijf van Huang Qigong. 

 

Van start

Locatie en tijd

We adviseren om het Corporate Chi Kung programma In company te geven. Het programma kan dan aansluitend aan of binnen werktijd worden gevolgd met een minimum verlies aan reistijd en kosten. Hiervoor is alleen een geschikte ruimte nodig van circa 60m2.

 

Van start

Bent u enthousiast geworden en wilt u starten met ons Corporate Chi Kung programma? Neem dan contact met ons op. Ook eventuele vragen of opmerkingen horen wij graag. Heeft u behoefte aan een advies gesprek, een programma op maat of vrijblijvende offerte? Laat het ons weten, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.