Overzicht

Overzicht

Het Corporate Relax programma richt zich met name op verzuimpreventie als gevolg van oorzaak nummer 2 en 5 uit de top 5 van werk gerelateerd verzuim. De op één na belangrijkste oorzaak van werk gerelateerd verzuim zijn psychische klachten, overspannenheid en burn-out. Het programma richt zich op het voorkomen van uitval en verzuim als gevolg hiervan en tevens in het voorkomen van vermoeidheid en concentratie problemen.

 

Doel

Doel

Het belangrijkste doel van ons Corporate Relax programma is het leren ontspannen. Gedurende een werkdag creëren we, vaak onbewust, spanning: we trekken onze schouders te hoog op en zitten te krampachtig voorovergebogen, we zitten te lang in dezelfde houding waardoor we verkrampen en, hoewel we weten dat het goed is, houden we te weinig of te korte pauzes waarin we ontspannen.

 

Het gevolg hiervan is dat de basis spanning in onze spieren te hoog wordt. Ons lichaam en onze spieren passen zich aan met als gevolg dat we steeds meer gaan verkrampen. Vermoeidheid en concentratie problemen zijn vaak een gevolg van dit proces. We besteden onze aandacht en energie aan het volhouden van verkrampte houdingen in plaats van onze aandacht en energie aan andere zaken te besteden, zoals werken met tussendoor tijd voor ontspanning.

 

Vaak ontstaan psychische klachten, overspannenheid en burn-out ook als gevolg van een te veel aan spanning. Deze klachten en het verzuim als gevolg van deze klachten kunnen voorkomen worden door regelmatig te ontspannen gedurende het werk.

 

Kwaliteit

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij de Taijiquan Academie voorop. Ons Corporate Relax programma is samengesteld uit verschillende oefeningen uit onze geaccrediteerde cursussen. Deze cursussen zijn geaccrediteerd door Zhong en KTNO.

 

Zhong is de Nederlandse beroepsvereniging voor therapeuten in de Traditionele Chinese Geneeskunde, zoals acupunctuur, kruidengeneeskunde, qigong en taijiquan. KTNO is een registratie en toetsingsinstituut voor natuurgerichte scholingen. KTNO voert de toetsing en registratie uit voor diverse beroepsverenigingen zoals de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Natuurlijke Genees- en Behandelwijzen (VBAG), de Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen (LVNG) en de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten. Hiermee kan gesteld worden dat het Corporate Tai Chi Programma therapeutisch verantwoord is.

 

 

Voor wie?

Voor wie?

Het Corporate Relax programma is toegankelijk voor iedereen die in zijn/haar werksituatie behoefte heeft aan ontspanning. Er worden geen speciale eisen gesteld aan opleidingsniveau, leeftijd of fysieke gesteldheid. De theorie en oefeningen kunnen door iedereen worden gevolgd en uitgevoerd.
Het programma is bedoeld voor minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers.

 

 

Programma

Programma

Het programma bevat voornamelijk ontspanningsoefeningen gericht op het voorkomen en verhelpen van psychische klachten, overspannenheid, burn-out, vermoeidheid en concentratie problemen. De oefeningen kunnen zowel in de eigen kantoor omgeving als daarbuiten worden uitgevoerd. Het programma richt zich met name op oefeningen die eenvoudig uit te voeren zijn in de eigen kantoor omgeving. Na het volgen van het programma kunnen deze oefeningen in de eigen werkomgeving worden uitgevoerd.
Het programma kan worden afgenomen in blokken van 10 lessen van 45 of 60 minuten of als een doorlopend programma.

 

Van start

Locatie en tijd

Het Corporate Relax programma kan In company worden gegeven of als los staande cursus. Raadpleeg voor de cursus dagen en tijden onze website. We adviseren om het Corporate Relax programma In company te geven. Het programma kan dan aansluitend aan of binnen werktijd worden gevolgd met een minimum verlies aan reistijd en kosten. Hiervoor is alleen een geschikte ruimte nodig van circa 60m2.

 

Van start

Bent u enthousiast geworden en wilt u ons Corporate Relax programma In company laten verzorgen? Neem dan contact met ons op. Ook eventuele vragen of opmerkingen horen wij graag. Heeft u behoefte aan een advies gesprek, een programma op maat of vrijblijvende offerte? Laat het ons weten, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.