Overzicht

Overzicht

Het Corporate Stretch programma is een trainingsprogramma dat speciaal is ontwikkeld door de Taijiquan Academie. Het programma combineert de beste trainingsmethoden uit de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG), zoals Qigong, Taijiquan en andere interne kunsten, gebaseerd op meer dan 20 jaar studie en onderzoek. Jezelf uitrekken en stretchen zijn goede oefeningen ter bevordering van de gezondheid. Daarom krijgen deze oefeningen in het Corporate Stretch programma extra aandacht. Daarnaast wordt in het programma veel aandacht besteed aan intern stretchen en ontspannen, resulterend in een betere en meer ontspannen houding.

 

Verzuim preventie en reductie

Ons Corporate Strech programma richt zich, net als het Corporate Tai Chi en Corporate Chi Kung programma, op het bestrijden van alle werk gerelateerde vormen van verzuim. De aandacht ligt ook hier bij de top 5 van werk gerelateerde oorzaken van verzuim:

  1. Conflict op het werk;
  2. Psychische klachten, overspannenheid, burn-out;
  3. Klachten nek, schouders, armen, polsen, handen, waaronder RSI;
  4. Rugklachten;
  5. Vermoeidheid of concentratie problemen.

 

Met name voor de onder punt 3 en 4 genoemde oorzaken is het programma uitermate geschikt. Daarnaast richt het Corporate Stretch programma zich ook op de overige werk gerelateerde oorzaken.

Doel

Doel

Het belangrijkste doel van ons Corporate Stretch programma is het reduceren van ziekteverzuim. Andere doelen zijn: een toename van de productiviteit, een afname van fouten en productie verstoringen en vitalere en gezondere medewerkers. Daarnaast wordt de organisatie aantrekkelijker voor werknemers.
De positieve effecten die vaak van de deelnemers worden gehoord zijn:
• Toename van energie;
• Een betere balans en rust;
• Een betere en meer ontspannen houding;
• Minder druk en meer flexibiliteit en bewegelijkheid in het lichaam.
Deze positieve effecten worden onderschreven door diverse onderzoeken. Zie het artikel over Taijiquan of Qigong op onze website voor meer informatie hieromtrent.

 

Kwaliteit

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij de Taijiquan Academie voorop. Ons Corporate Stretch programma is samengesteld uit verschillende oefeningen van onze geaccrediteerde cursussen. Deze cursussen zijn geaccrediteerd door Zhong en KTNO.


Zhong is de Nederlandse beroepsvereniging voor therapeuten in deTraditionele Chinese Geneeskunde, zoals acupunctuur, kruidengeneeskunde, qigong en taijiquan. KTNO is een registratie en toetsingsinstituut voor natuurgerichte scholingen. KTNO voert de toetsing en registratie uit voor diverse beroepsverenigingen zoals de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Natuurlijke Genees- en Behandelwijzen (VBAG), de Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen (LVNG) en de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten. Hiermee kan gesteld worden dat het Corporate Tai Chi Programma therapeutisch verantwoord is.

 

Voor wie?

Voor wie?

Het Corporate Stretch programma is toegankelijk voor iedereen. Er worden geen speciale eisen gesteld aan leeftijd of fysieke gesteldheid. De oefeningen kunnen door iedereen op een ontspannen wijze worden uitgevoerd. Er worden ook geen eisen gesteld aan de kleding: de oefeningen kunnen worden uitgevoerd in normale, ruim zittende kleding. Hierbij adviseren we het dragen van schoenen met platte zolen. De groepsgrootte is minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers.

 

Programma

Programma

Binnen de interne kunsten wordt gebruik gemaakt van veel verschillende oefeningen. Het Corporate Stretch programma is een samenstelling van de beste oefeningen op het gebied van stretchen en ontspannen gebaseerd op ruim 20 jaar ervaring en onderzoek.


Het programma kan worden afgenomen in blokken van 10 lessen van 45 of 60 minuten of als een doorlopend programma. Tijdens het programma worden de verschillende oefeningen uit het Corporate Stretch programma behandeld.

 

Van start

Locatie en tijd

We adviseren om het Corporate Stretch programma In company te geven. Het programma kan dan aansluitend aan of binnen werktijd worden gevolgd met een minimum verlies aan reistijd en kosten. Hiervoor is alleen een geschikte ruimte nodig van circa 60m2.

 

Van start

Bent u enthousiast geworden en wilt u starten met ons Corporate Stretch programma? Neem dan contact met ons op. Ook eventuele vragen of opmerkingen horen wij graag. Heeft u behoefte aan een advies gesprek, een programma op maat of vrijblijvende offerte? Laat het ons weten, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.