Overzicht

Overzicht

Tai Chi Chuan of Taijiquan is een Chinese bewegingskunst. De belangrijkste redenen waarom Tai Chi wordt beoefend zijn: als vorm van meditatie, voor de ontspanning en gezondheid en als vechtkunst.
Ons Corporate Tai Chi programma is gericht op verzuim preventie en –reductie. Hierbij ligt de focus op Tai Chi t.b.v. de ontspanning en gezondheid.

Verzuim preventie en reductie

Ons Corporate Tai Chi programma richt zich op het bestrijden van alle werk gerelateerde vormen van verzuim. De aandacht ligt hierbij bij de top 5 van werk gerelateerde oorzaken van verzuim:

  1. Conflict op het werk;
  2. Psychische klachten, overspannenheid, burn-out;
  3. Klachten nek, schouders, armen, polsen, handen, waaronder RSI;
  4. Rugklachten;
  5. Vermoeidheid of concentratie problemen.

 

Ook voor andere werk gerelateerde oorzaken zoals klachten van de heup, benen knieën en voeten, klachten m.b.t. het hart- en vaatstelsel, klachten van de luchtwegen en klachten van buik, maag of darmen is ons Corporate Tai Chi programma geschikt.

Doel

Doel

Het belangrijkste doel van ons Corporate Tai Chi programma is het voorkomen en reduceren van ziekteverzuim. Andere doelen zijn: een toename van de productiviteit, een afname van fouten en productie verstoringen en vitalere en gezondere medewerkers. Daarnaast wordt de organisatie aantrekkelijker voor werknemers. 
De positieve effecten die vaak van de deelnemers worden gehoord zijn:
• Stress preventie en reductie;
• Een betere balans en rust;
• Een betere bewustwording;
• Een betere en meer ontspannen houding. 
Deze positieve effecten worden onderschreven door diverse onderzoeken. Zie het artikel voor meer informatie hieromtrent.

Kwaliteit

Kwaliteit

Ons Corporate Tai Chi programma is gebaseerd op de Yang stijl Taijiquan. Kwaliteit staat bij de Taijiquan Academie voorop. De oefeningen zijn samengesteld uit het lesmateriaal van onze geaccrediteerde cursussen. Dit lesmateriaal is geaccrediteerd door Zhong en KTNO. 


Zhong is de Nederlandse beroepsvereniging voor therapeuten in deTraditionele Chinese Geneeskunde, zoals acupunctuur, kruidengeneeskunde, qigong en taijiquan. KTNO is een registratie en toetsingsinstituut voor natuurgerichte scholingen. KTNO voert de toetsing en registratie uit voor diverse beroepsverenigingen zoals de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Natuurlijke Genees- en Behandelwijzen (VBAG), de Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen (LVNG) en de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten. Hiermee kan gesteld worden dat het Corporate Tai Chi Programma therapeutisch verantwoord is.

Voor wie?

Voor wie?

Het Corporate Tai Chi programma is toegankelijk voor iedereen. Er worden geen speciale eisen gesteld aan fysieke capaciteiten. De oefeningen kunnen door iedereen op een ontspannen wijze worden uitgevoerd. Er worden ook geen eisen gesteld aan de kleding. Tai Chi kan worden uitgevoerd in normale, ruim zittende kleding. We adviseren schoenen met platte zolen te dragen bij de training.
De groepsgrootte is minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers.

Programma

Programma

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Dao Yin Qigong: deze Qigong wordt gebruikt als warming-up. De Dao Yin Qigong zorgt voor een goede energie circulatie en maakt tevens gebruik van diverse rek- en strek oefeningen die ontspannen worden uitgevoerd;
  2. Solo vorm Tai Chi: de solo vorm bestaat uit gracieuze bewegingen die ontspannen en vloeiend worden uitgevoerd. De solo vorm wordt uitgediept door aandacht te besteden aan houding, ontspanning, aandacht en andere belangrijke principes. 
  3. Afsluiting/cooling down door enkele afsluitende Taijiquan/Qigong oefeningen. 

Het programma kan worden afgenomen in blokken van 10 lessen van 45 of 60 minuten of als een doorlopend programma. 

Van start

Locatie en tijd

We adviseren om het Corporate Tai Chi programma In company te geven. Het programma kan dan aansluitend aan of binnen werktijd worden gevolgd met een minimum verlies aan reistijd en kosten. Hiervoor is alleen een geschikte ruimte nodig van circa 60m2.

Van start

Bent u enthousiast geworden en wilt u starten met ons Corporate Tai Chi programma? Neem dan contact met ons op. Ook eventuele vragen of opmerkingen horen wij graag. Heeft u behoefte aan een advies gesprek, een programma op maat of vrijblijvende offerte? Laat het ons weten, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.