Behandeling en therapie
linked infacebook

De Taijiquan Academie streeft ernaar om therapeuten en andere zorgverleners te ondersteunen door het verzorgen van opleidingen die helpen om hun dagelijkse werkzaamheden nog beter uit te voeren door het gebruik maken van Qigong en Taijiquan principes.

De opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van behandeling en therapie zijn bedoeld voor mensen die werken in de gezondheidszorg, therapeuten en andere geïnteresseerden die Qigong en Taijiquan principes willen inzetten of gebruiken voor geneeskundige doeleinden.

 

Qigong voor ù

Qigong kan goed worden gebruikt om uw energie op niveau te krijgen en te houden. Het is van het allergrootste belang dat u uw eigen energie huishouding op orde houd en dat de hulp aan uw cliënten niet ten koste laat gaan van uw eigen gezondheid! Door dagelijks, bij voorkeur aan het begin van de dag, één van de Qigong oefeningen uit te voeren die door de Taijiquan Academie worden onderwezen begint u uw dag energiek, fris en uitgerust. Door Qigong te beoefenen wordt u ook de energie stromen in uw eigen lichaam gewaar en leert u om uw energie binnen uw eigen lichaam te sturen. Dit is een voorwaarde voor het gebruiken van Qigong  bij hulp aan anderen. Immers als u niet in staat bent om uw energie in uw eigen lichaam te beheersen, hoe kunt u anderen daar dan bij helpen?

 

Qigong therapie

Qigong kan worden ingezet als behandeling bij diverse heling processen. Qigong kan ook perfect dienen als aanvulling op de reguliere behandeling van uw patiënt. Uit onderzoek naar Qigong is gebleken dat dit zowel preventief als curatief kan worden ingezet in diverse helingsprocessen. Als u bijvoorbeeld uw patiënt fysieke oefeningen geeft om de spieren te versterken kan een Qigong oefening dit ondersteunen. Behalve aan de fysieke opbouw van de spier wordt door Qigong ook gewekt aan een energetisch herstel. Meer informatie hierover kunt u vinden bij de Qigong opleidingen.

 

Taijiquan en Qigong behandeling en therapie

Taijiquan kan net als Qigong goed worden gebruikt om uw energie in balans te krijgen en te houden. Taijiquan kun je ook zien als een vorm van Qigong. Taijiquan is echter ook een martiale kunst. Er is hierdoor in Taijiquan ook een relatie met een ander. In duwende handen bijvoorbeeld wordt geluisterd naar de ander en worden de blokkades van deze persoon opgezocht of bewust gecreëerd. In het gebruik als martiale kunst wordt deze blokkade vervolgens gebruikt om de ander aan te vallen. Bij het gebruik van Taijiquan ter genezing worden eveneens de blokkades opgespoord (en in dat geval niet veroorzaakt). De volgende stap is nu echter om de blokkades op te heffen, in  plaats van aan te vallen. Hierbij worden dezelfde Taijiquan principes gehanteerd. Als een Taijiquan beoefenaar in een blokkade/klem wordt gezet is aan hem geleerd hoe uit deze situatie te komen. Datzelfde kan worden aangeleerd aan cliënten. Ook kunnen cliënten worden geholpen door bewust blokkades op te heffen, de werkwijze hiervoor is vergelijkbaar met het bewust creëren van een blokkade. Nu alleen niet destructief maar constructief!