Overzicht

Overzicht

Tijdens deze cursus leer je beter omgaan met personen/cliënten die een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) hebben. De training is gebaseerd op verhalen van ervaringsdeskundigen, begeleiders en orthopedagogen die zich hebben gespecialiseerd in deze doelgroep. Het is een zeer interactieve training, bedoelt voor therapeuten die meer inzicht willen krijgen in personen met een vorm van Autisme.

Onderwerp Behandeling en therapie
Doel

Het leren omgaan met cliënten die een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) hebben.

De cursus “ASSjezetegenkomt” is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en andere therapeuten die regelmatig personen met een vorm van Autisme tegenkomen en beter willen kunnen communiceren met deze specifieke doelgroep. Het geeft meer inzicht, kennis en communicatieverbetering die praktisch inzetbaar is bij het omgaan met personen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

Voor Wie? De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en andere therapeuten die regelmatig personen met een vorm van Autisme tegenkomen en beter willen kunnen communiceren met deze specifieke doelgroep.
Duur 2 dagdelen, 6 uur.
Locatie Naaldwijk
Docent Paula Zandstra
Min. Deelnemers 6
Max. Deelnemers 16
Prijs €235,- exclusief BTW
Accreditatie Zhong
Toelichting N.v.t.

 

Doel

Doel

Doelstelling van de ASSjezetegenkomt training is meer inzicht, kennis en communicatieverbetering verkrijgen, die praktisch inzetbaar is bij het omgaan met cliënten met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Dit ter ondersteuning van de reguliere behandeling.

 

Resultaat

Na afloop van de cursus:

  • Heeft u meer inzicht in wat Autisme is en welke kenmerken daarbij horen;
  • Weet u wat te doen als iemand een boze bui krijgt en vooral hoe u dit vaak kunt voorkomen;
  • Kunt u makkelijker op een juiste manier reageren, communiceren en samenwerken met klanten die een vorm van Autisme hebben.

 

Voor wie?

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en iedereen die handiger wil kunnen communiceren met personen die een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) hebben, ter ondersteuning van een reguliere behandeling. Door de praktische oefeningen zijn zij in staat om patiënten/ klanten beter te begrijpen en daardoor beter te helpen. 
De cursus is bedoeld voor minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers.

 

Zhong logo2 75x107Deze cursus is geaccrediteerd door Zhong. Dit betekent dat therapeuten die aangesloten zijn bij Zhong nu een cursus bij de Taijiquan Academie kunnen volgen om aan hun nascholingsverplichting te voldoen.

 

 

 

 

 

 

Programma

Programma

Tijdens de training "ASSjezetegenkomt" worden er vooral veel praktijksituaties nagebootst en besproken. Ook komt er een stukje theorie aan bod. Elke training wordt ook aangevuld met de praktijkvragen van de cursisten die meedoen. De vaste onderwerpen zijn:

  1. Wat is Autisme en ASS nu eigenlijk?
  2. De kenmerken nader bekeken;
  3. Wat autisme betekent voor een gezin;
  4. Wat je kan doen als iemand een boze bui krijgt;
  5. Handig communiceren;
  6. Voorspelbaarheid creëren;
  7. Samen elkaar aanvullen en de hand schudden.

Elk onderwerp wordt besproken en doorgetrokken naar de praktijksituaties van de deelnemers. De training is zeer interactief en gericht op het in de praktijk brengen van de kennis en vaardigheden die opgedaan worden.

 

 

Prijs en data

Prijs

De basistraining bestaat uit twee dagdelen, verdeeld over twee dagen.
De kosten bedragen €235,-- exclusief BTW.
Leden van Zhong krijgen 15% korting. Voor hen bedragen de kosten €199,75 exclusief BTW.
Opgave voor 3 of meer personen tegelijk geeft een korting van 5% op het totaalbedrag.


Betaalwijze:
Nadat u zich heeft ingeschreven ontvangt u de factuur. Deze bevat het totaalbedrag van de cursus, inclusief materialen, het werkboek dat u verkrijgt en de BTW. De factuur dient twee weken voor aanvang van de eerste cursusdag te worden voldaan

 

Data

 

 

Datum: donderdag 15 en 22 november 2018
Cursus tijden: 09:00 – 12:00 uur (twee ochtenden)

  Verdilaan1 200x133Plaats: Klimkoordzaal, Stichting Klimkoord – locatie Naaldwijk.
  Verdilaan 1, 2671VW, Naaldwijk

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

 

 

Datum: dinsdag 12 en 19 maart 2019

Cursus tijden: 09:00 – 12:00 uur (twee ochtenden)

  Verdilaan1 200x133Klimkoordzaal, Stichting Klimkoord 
  Verdilaan 1

  2671VW, Naaldwijk

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

 

Meer data? Bel 0715419862 of mail naar .