Intern stretchen en ontspannen
linked infacebook

Overzicht

Overzicht

'Sta rechtop alsof je hoofd aan een touwtje hangt', is een veel gehoorde uitspraak als het gaat over het aannemen van een juiste houding. Wat hiermee bedoeld wordt, wordt uitgelegd in deze cursus.

Veel mensen hebben een lichaamshouding die min of meer ontspannen is maar ingezakt of ‘collapsed’. Door deze verkeerde houding worden blokkades veroorzaakt, onder andere aan de voorkant van het lichaam, met name het gebied van de hart chakra en de solar plexus. In deze cursus wordt een lichaamshouding aan geleerd die ontspannen is met aandacht, waardoor een interne stretching binnen uw lichaam ontstaat. U leert om rechtop te staan, te ontspannen, uw gewrichten te openen zodat de energie vrij door uw lichaam kan circuleren en uw aandacht te verdelen tussen boven en beneden (hemel en aarde).

Onderwerp Behandeling en therapie
Doel Het aanleren van de principes van intern stretchen en het aannemen van een ontspannen, aandachtige lichaamshouding.
Voor Wie? De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVNG, BATC, VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en iedereen die zijn eigen gezondheid wil bevorderen door een betere lichaamshouding aan te leren, of zijn/haar kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde wil verbreden en verdiepen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van Qigong en/of Taijiquan willen uitbreiden en verdiepen.
Duur 1 dagdeel, 3 uur.
Locatie Leiden, Oegstgeest, Naaldwijk en Hilversum
Docent Robert-Jan Schippers
Min. Deelnemers 6
Max. Deelnemers 16
Prijs €97,- exclusief BTW
Accreditatie Zhong, LVNG, BATC, VBAG, NVST
Toelichting N.v.t.