Overzicht

Overzicht

'Sta rechtop alsof je hoofd aan een touwtje hangt', is een veel gehoorde uitspraak als het gaat over het aannemen van een juiste houding. Wat hiermee bedoeld wordt, wordt uitgelegd in deze cursus.

Veel mensen hebben een lichaamshouding die min of meer ontspannen is maar ingezakt of ‘collapsed’. Door deze verkeerde houding worden blokkades veroorzaakt, onder andere aan de voorkant van het lichaam, met name het gebied van de hart chakra en de solar plexus. In deze cursus wordt een lichaamshouding aan geleerd die ontspannen is met aandacht, waardoor een interne stretching binnen uw lichaam ontstaat. U leert om rechtop te staan, te ontspannen, uw gewrichten te openen zodat de energie vrij door uw lichaam kan circuleren en uw aandacht te verdelen tussen boven en beneden (hemel en aarde).

Onderwerp Behandeling en therapie
Doel Het aanleren van de principes van intern stretchen en het aannemen van een ontspannen, aandachtige lichaamshouding.
Voor Wie? De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVNG, BATC, VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en iedereen die zijn eigen gezondheid wil bevorderen door een betere lichaamshouding aan te leren, of zijn/haar kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde wil verbreden en verdiepen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van Qigong en/of Taijiquan willen uitbreiden en verdiepen.
Duur 1 dagdeel, 3 uur.
Locatie Leiden, Oegstgeest, Naaldwijk en Hilversum
Docent Robert-Jan Schippers
Min. Deelnemers 6
Max. Deelnemers 16
Prijs €97,- exclusief BTW
Accreditatie Zhong, LVNG, BATC, VBAG, NVST
Toelichting N.v.t.

 

Doel

Doel

Doelstelling van de cursus Intern stretchen en ontspannen is om cursisten te leren rechtop, ontspannen en met aandacht te staan.

 

Resultaat

Na afloop van de cursus:

  • Heeft u geleerd om meer ontspannen te staan, een goede houding aan te nemen met een minimaal gebruik aan spierkracht en uw gewrichten te openen.
  • Heeft u geleerd om uw aandacht binnen uw lichaam te verplaatsen en te ontspannen. 
  • Heeft u gezien en ervaren wat veel voorkomende verkeerde houdingen zijn en kunt u deze bij uzelf corrigeren.
  • Heeft u enkele oefeningen geleerd die u helpen om intern te stretchen en hierbij te ontspannen.
  • Heeft u een beter inzicht in uw eigen mogelijkheden om blokkades op te sporen en verhelpen ter bevordering van uw gezondheid.

 

Voor wie?

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVNG, BATC, VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en iedereen die meer wil weten over een goede lichaamshouding, het voorkomen van blokkades en het oplossen hiervan ter bevordering van de gezondheid, vitaliteit en energie. Voor therapeuten is deze cursus een opstap om de energie stromen, in zowel hun eigen lichaam als het lichaam van hun cliënten, vrij te maken van blokkades. Ook worden tijdens de cursus een aantal veel voorkomende verkeerde houdingen behandeld, zodat deze in de dagelijkse praktijk herkend en voorkomen kunnen worden. Deze vaardigheid kan worden gebruikt om u zelf en cliënten beter te kunnen helpen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van de Traditionele Chinese Geneeskunde, Taijiquan en Qigong, willen uitbreiden en verdiepen. De cursus is bedoeld voor minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers.

 


Deze cursus is geaccrediteerd door Zhong, KTNO (K8299), LVNG, VBAG, NVST en BATC. Dit betekent dat therapeuten die hierbij aangesloten zijn deze  cursus bij de Taijiquan Academie kunnen volgen om aan hun nascholingsverplichting te voldoen.

 

 

 

 

 

Programma

Programma

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunst stroomt de energie door onze meridianen of energiebanen. Door een onjuiste, ingezakte, lichaamshouding kan een blokkade ontstaan in een van onze energie banen, en druk op bepaalde organen, die kunnen leiden tot stoornissen en gezondheidsproblemen in ons lichaam. Tijdens de cursus wordt geleerd om een goede lichaamshouding aan te nemen door interne stretching en ontspanning.
Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  1. Introductie  meridianen en drukpunten.
  2. De meest voorkomende verkeerde lichaamshoudingen. Gestart wordt met de basishoudingen van de cursisten. Vervolgens worden het blokkeren van de hart chakra en de solar plexus behandeld.
  3. Het verbeteren van de lichaamshouding. De cursisten wordt geleerd rechtop te staan en hun aandacht naar beneden, richting de aarde, te richten. Er worden technieken aangeleerd en geoefend die dit ondersteunen.
  4. Het verbeteren van de lichaamshouding. De cursisten wordt geleerd rechtop te staan en hun aandacht naar boven, richting de hemel, te richten. Er worden technieken aangeleerd en geoefend die dit ondersteunen.
  5. Het verbeteren van de lichaamshouding. De cursisten wordt geleerd rechtop te staan, zichzelf lang te maken, te ontspannen en hun aandacht naar boven en naar beneden te richten, richting de hemel én de aarde. Er worden technieken aangeleerd en geoefend die dit ondersteunen.

Aan de cursisten wordt een syllabus in PDF vorm gestuurd.

 

 

Prijs en data

Prijs

De kosten bedragen €97,- exclusief BTW.

 

Zorgverzekeraars vergoeden soms de kosten, of een deel hiervan als accreditatie is verleend. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar.

 

Betaalwijze: Nadat u zich heeft ingeschreven ontvangt u de factuur. Deze bevat het totaalbedrag van de cursus, inclusief materialen en de BTW. De factuur dient twee weken voor aanvang van de eerste cursusdag te worden voldaan.

 

Data

Datum: zaterdag 15 september 2018

Cursus tijden: 9:00 – 12:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

Datum: zondag 13 januari 2019

Cursus tijden: 9:00 – 12:00 uur

foto3 200

  Hilversum Station Santbergen" (achter station Hilversum)

  Noorderweg 2

  1221 AA Hilversum

  Route en meer informatie »

 

 

  

 

Datum: zaterdag 30 maart 2019

Cursus tijden: 13:00 – 16:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

Datum: zaterdag 15 juni 2019

Cursus tijden: 9:00 – 12:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

Meer data? Bel 0715419862 of mail naar