Overzicht

Overzicht

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunst stroomt de energie door ons lichaam. Indien een blokkade ontstaat in een van onze energie banen wordt de doorstroming van de energie daar belemmert, wat kan leiden tot stoornissen en gezondheidsproblemen. Tijdens de cursus wordt geleerd om dergelijke blokkades op te kunnen sporen en vervolgens te verhelpen.

 

Onderwerp Behandeling en therapie

Doel

Het opsporen en verhelpen van blokkades in uw eigen lichaam of bij uw cliënten.

De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en anderen die hun sensitiviteit verder willen ontwikkelen om cliënten beter te kunnen helpen of hun kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde willen verbreden en verdiepen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van Taijiquan willen uitbreiden en verdiepen.

Voor Wie? De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVNG, BATC, VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en anderen die hun sensitiviteit verder willen ontwikkelen om cliënten beter te kunnen helpen of hun kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde willen verbreden en verdiepen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van Qigong en Taijiquan willen uitbreiden en verdiepen.
Duur 1 dagdeel, 3 uur.
Locatie Leiden, Oegstgeest, Naaldwijk en Hilversum
Docent Robert-Jan Schippers
Min. Deelnemers 6
Max. Deelnemers 16
Prijs €97,- exclusief BTW
Accreditatie Zhong, KTNO (K8299), LVNG, BATC, VBAG, NVST
Toelichting  N.v.t.

 

Doel

Doel

Doelstelling van de cursus Opsporen en verhelpen van blokkades is om cursisten te leren blokkades in hun eigen lichaam of dat van hun cliënten op te sporen en deze vervolgens op te lossen.

 

Resultaat

Na afloop van de cursus

 • Heeft u geleerd om meer ontspannen te staan, een goede houding aan te nemen met een minimaal gebruik aan spierkracht en uw gewrichten te openen.
 • Heeft u geleerd om uw aandacht binnen uw lichaam te verplaatsen en te ontspannen. 
 • Bent u in staat om door visuele waarneming blokkades op te sporen in het lichaam van een patiënt.
 • Kunt u blokkades opsporen door probleem gebieden met te veel of te weinig energie te identificeren.
 • Bent u in staat om blokkades te vinden door aanraking van de client.
 • Bent u in staat om blokkades te verhelpen door correctie van de houding en het openen van gewrichten.
 • Bent u in staat om blokkades te verhelpen door een teveel aan energie af te doen vloeien of over te hevelen.
 • Heeft u twee manieren geleerd die helpen tegen hoofdpijn.
 • Heeft u kennis opgedaan van de meridianen en de energie stromen in uw lichaam.
 • Heeft u een beter inzicht in de mogelijkheden om blokkades op te sporen en verhelpen ter bevordering van de gezondheid.

 

Voor wie?

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, BATC, VBAG, NVST of LVNG, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en iedereen die meer wil weten over blokkades en het oplossen en voorkomen hiervan ter bevordering van de gezondheid, vitaliteit en energie. Voor therapeuten is deze cursus een opstap om de energie stromen in zowel hun eigen lichaam als in het lichaam van hun cliënten vrij te maken van blokkades. Deze vaardigheid kan uiteindelijk worden ingezet om cliënten beter te kunnen helpen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van de Traditionele Chinese Geneeskunde willen uitbreiden en verdiepen en zichzelf en/of anderen willen helpen bij het oplossen van blokkades.
De cursus is bedoeld voor minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers.

 


Deze cursus is geaccrediteerd door Zhong, KTNO (K8299), BATC, VBAG, NVST en LVNG. Dit betekent dat therapeuten die hierbij aangesloten zijn deze cursus bij de Taijiquan Academie kunnen volgen om aan hun nascholingsverplichting te voldoen.

 

 

 

 

 

Programma

Programma

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunst stroomt de energie door onze meridianen of energiebanen. Indien er een blokkade ontstaat in een van onze energie banen kan dat leiden tot stoornissen en gezondheidsproblemen in ons lichaam. Tijdens de cursus wordt geleerd om dergelijke blokkades op te kunnen sporen en vervolgens te verhelpen.
Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

 1. Introductie  meridianen en drukpunten.
 2. Het opsporen van blokkades door visuele waarneming: door naar de houding van een client te kijken. Door voorkeurshoudingen en bewegingen kunnen blokkades worden veroorzaakt;
 3. Het opsporen van blokkades door voelen op afstand: door voelen op afstand kunt u delen van het lichaam identificeren met teveel of te weinig energie. Hiermee kunnen gebieden met spanning in het lichaam worden opgespoord;
 4. Het opsporen van blokkades door aanraking: door o.a. Tui Shou te beoefenen ontwikkelt u uw sensitiviteit waardoor u in staat bent om blokkades bij een patiënt op te sporen. In de interne martiale kunsten, zoals Taijiquan wordt dit gebruikt om de persoon aan te vallen, tijdens deze cursus gaan we in op het verhelpen van deze blokkades;
 5. Het verhelpen van blokkades door houding correctie en het openen en sluiten van gewrichten;
 6. Het energetisch verhelpen van blokkades: er worden technieken aangeleerd om een teveel aan energie af te doen vloeien of over te hevelen naar een gebied met te weinig energie.
 7. Twee manieren voor het behandelen van hoofdpijn.

 

Aan de cursisten wordt een syllabus in PDF formaat met een beknopte beschrijving van enkele behandelingen verstuurd.

 

Prijs en data

Prijs

De kosten bedragen €97,- exclusief BTW.

 

Zorgverzekeraars vergoeden soms de kosten, of een deel hiervan als accreditatie is verleend. Informeer hierover bij uw zorgverzekeraar.


Betaalwijze:
Nadat u zich heeft ingeschreven ontvangt u de factuur. Deze bevat het totaalbedrag van de cursus, inclusief materialen en de BTW. De factuur dient twee weken voor aanvang van de eerste cursusdag te worden voldaan.

 

Data

 

Datum: zaterdag 22 september 2018

Cursus tijden: 13:00 – 16:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

Datum zondag 20 januari 2019

Cursus tijden: 9:00 – 12:00 uur

foto3 200

  Hilversum Station Santbergen" (achter station Hilversum)

  Noorderweg 2

  1221 AA Hilversum

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

 

Datum: zaterdag 6 april 2019

Cursus tijden: 13:00 – 16:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

Datum: zaterdag 22 juni 2019

Cursus tijden: 9:00 – 12:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

 

Meer data? Bel 0715419862 of mail naar .