Qigong therapie 1
linked infacebook

Overzicht

Overzicht

Qigong kan op verschillende manieren worden ingezet als therapie vorm. In Qigong therapie 1 worden de Qigong’s beperkt tot staande Qigong oefeningen. Deze sta oefeningen worden gedurende een langere periode aangehouden. Door gedurende langere tijd een bepaalde houding aan te nemen wordt u zich gewaar van de spanningen en blokkades in uw lichaam. De volgende stap is om de spanningen en blokkades op te heffen door met uw aandacht naar deze punten te gaan en hier te ontspannen.  Door het oplossen van blokkades en spanningen kan de energie weer vrij door uw lichaam circuleren. U krijgt hierdoor een gezonde, ontspannen houding.

Onderwerp Behandeling en therapie
Doel Het aanleren van een aantal staande Qigong oefeningen, het opsporen van spanningen en blokkades en het oplossen hiervan. Hierdoor leert u een goede ontspannen houding aan te nemen waardoor uw energie beter door uw lichaam kan circuleren.
Voor Wie? De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVNG, BATC,VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en anderen die hun sensitiviteit verder willen ontwikkelen om cliënten beter te kunnen helpen of hun kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde willen verbreden en verdiepen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van Taijiquan willen uitbreiden en verdiepen.
Duur 1 dagdeel, 3 uur.
Locatie Leiden, Oegstgeest, Naaldwijk en Hilversum
Docent Robert-Jan Schippers
Min. Deelnemers 6
Max. Deelnemers 16
Prijs €97,- exclusief BTW
Accreditatie Zhong, KTNO (K8299), LVNG, BATC, VBAG, NVST
Toelichting