Overzicht

Overzicht

Qigong kan op verschillende manieren worden ingezet als therapie vorm. In Qigong therapie 1 worden de Qigong’s beperkt tot staande Qigong oefeningen. Deze sta oefeningen worden gedurende een langere periode aangehouden. Door gedurende langere tijd een bepaalde houding aan te nemen wordt u zich gewaar van de spanningen en blokkades in uw lichaam. De volgende stap is om de spanningen en blokkades op te heffen door met uw aandacht naar deze punten te gaan en hier te ontspannen.  Door het oplossen van blokkades en spanningen kan de energie weer vrij door uw lichaam circuleren. U krijgt hierdoor een gezonde, ontspannen houding.

Onderwerp Behandeling en therapie
Doel Het aanleren van een aantal staande Qigong oefeningen, het opsporen van spanningen en blokkades en het oplossen hiervan. Hierdoor leert u een goede ontspannen houding aan te nemen waardoor uw energie beter door uw lichaam kan circuleren.
Voor Wie? De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVNG, BATC,VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en anderen die hun sensitiviteit verder willen ontwikkelen om cliënten beter te kunnen helpen of hun kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde willen verbreden en verdiepen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van Taijiquan willen uitbreiden en verdiepen.
Duur 1 dagdeel, 3 uur.
Locatie Leiden, Oegstgeest, Naaldwijk en Hilversum
Docent Robert-Jan Schippers
Min. Deelnemers 6
Max. Deelnemers 16
Prijs €97,- exclusief BTW
Accreditatie Zhong, KTNO (K8299), LVNG, BATC, VBAG, NVST
Toelichting  

 

Doel

Doel

Doelstelling van de cursus Qigong therapie 1 is om cursisten te leren in een gezonde, ontspannen houding te staan en blokkades en spanningen in hun eigen lichaam op te sporen en door te ontspannen op te lossen.

 

Resultaat

Na afloop van de cursus:

  • Heeft u geleerd om meer ontspannen te staan, een goede houding aan te nemen met een minimaal gebruik aan spierkracht en uw gewrichten te openen.
  • Heeft u geleerd om uw aandacht binnen uw lichaam te verplaatsen en te ontspannen. Met namen heeft u geleerd uw aandacht te verplaatsen naar punten van uw lichaam met spanningen en blokkades. 
  • Bent u in staat om blokkades te verhelpen door correctie van uw houding en het openen van gewrichten.
  • Heeft u een beter inzicht in uw eigen mogelijkheden om uw blokkades en spanningen op te sporen en te verhelpen ter bevordering van uw eigen gezondheid.

 

Voor wie?

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVNG, BATC, VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en iedereen die meer wil weten over Qigong als therapie, ter bevordering van de gezondheid, vitaliteit en energie. Voor therapeuten is deze cursus een opstap om de energie stromen in hun eigen lichaam vrij te maken van blokkades en spanningen. Deze vaardigheid kan uiteindelijk worden ingezet om cliënten beter te kunnen helpen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van de Traditionele Chinese Geneeskunde willen uitbreiden en verdiepen en zichzelf willen helpen bij het oplossen van blokkades en spanningen.
De cursus is bedoeld voor minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers.

 


Deze cursus is geaccrediteerd door Zhong, KTNO (K8299), LVNG, VBAG, NVST en BATC. Dit betekent dat therapeuten die hierbij aangesloten zijn deze cursus bij de Taijiquan Academie kunnen volgen om aan hun nascholingsverplichting te voldoen.

 

 

 

 

 

 

Programma

Programma

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunst stroomt de energie door onze meridianen of energiebanen. Indien er een spanning of blokkade ontstaat in een van onze energie banen kan dat leiden tot stoornissen en gezondheidsproblemen in ons lichaam. Tijdens de cursus wordt geleerd om dergelijke blokkades en spanningen op te sporen door het uitvoeren van staande Qigong oefeningen en vervolgens te verhelpen.

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Introductie meridianen en drukpunten.
  • Het aanleren van staande Qigong oefeningen. Instructie door de docent en uitvoering door de deelnemers.
  • Het verhelpen van blokkades door houding correctie en het openen en sluiten van gewrichten.
  • Het verhelpen van blokkades en spanningen door met uw aandacht hier naar toe te gaan en te ontspannen.

Aan de cursisten wordt een syllabus in PDF vorm gestuurd.

 

 

Prijs en data

Prijs

De kosten bedragen €97,- exclusief BTW.

 

Zorgverzekeraars vergoeden  soms de kosten, of een deel hiervan als accreditatie is verleend. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar.

 

Betaalwijze: Nadat u zich heeft ingeschreven ontvangt u de factuur. Deze bevat het totaalbedrag van de cursus, inclusief materialen en de BTW. De factuur dient twee weken voor aanvang van de eerste cursusdag te worden voldaan.

 

Data

Datum: zaterdag 22 september 2018

Cursus tijden: 9:00 – 12:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

Datum: zondag 13 januari 2019

Cursus tijden: 13:00 – 16:00 uur

foto3 200  Hilversum Station Santbergen" (achter station Hilversum)

  Noorderweg 2

  1221 AA Hilversum

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

 

Datum: zaterdag 6 april 2019

Cursus tijden: 9:00 – 12:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

Datum: zaterdag 15 juni 2019

Cursus tijden: 13:00 – 16:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

 

Meer data? Bel 0715419862 of mail naar .