Overzicht

Overzicht

Tijdens deze cursus worden vernieuwende werkvormen en oefeningen aangeleerd gebaseerd op meer dan 25 jaar studie en onderzoek. De oefeningen zijn bedoeld voor therapeuten die hun therapie en oefen sessie's willen ondersteunen met aanvullende oefeningen die zij aan hun cliënten aan kunnen leren, en die deze vervolgens zelf kunnen oefenen, ter ondersteuning van de reguliere behandeling. De oefeningen kunnen ook door de cursisten zelf worden gebruikt ter bevordering van de gezondheid en om blessures te voorkomen en te verhelpen.

 

Onderwerp Behandeling en therapie

Doel

Het aanleren van oefeningen die de gezondheid ondersteunen en blessures voorkomen of helpen genezen. De cursus richt zich op oefeningen bij veel voorkomende klachten, zoals nek-, rug- en schouderklachten. Het doel van de cursus is dat cursisten de oefeningen na de cursus zelfstandig uit kunnen voeren of aanleren aan anderen. Dit laatste is vooral bedoeld voor therapeuten om hun cliënten beter te kunnen helpen door deze, aanvullend op de reguliere behandeling, extra oefeningen aan te leren die het herstel proces ondersteunen.
Voor Wie? De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en anderen die hun arsenaal aan oefeningen uit wilen breiden om cliënten beter te kunnen helpen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun gezondheid willen verbeteren of klachten willen voorkomen of oplossen door gerichte oefening.
Duur 1 dagdeel, 3 uur.
Locatie Leiden, Oegstgeest, Naaldwijk en Hilversum
Docent Robert-Jan Schippers
Min. Deelnemers 6
Max. Deelnemers 16
Prijs €97,- exclusief BTW
Accreditatie Zhong
Toelichting  

 

Doel

Doel

Doelstelling van de cursus Vernieuwende werkvormen naast de bank is om cursisten extra oefeningen aan te leren die zij zelf kunnen beoefenen of aanleren aan anderen ter bevordering van de gezondheid en ter ondersteuning van een reguliere behandeling.

 

Resultaat

Na afloop van de cursus:

  • Heeft u oefeningen geleerd ter bevordering van de algehele gezondheid en om veel voorkomende klachten, zoals nek-, rug- en schouderklachten te verhelpen of te voorkomen.
  • Bent u in staat deze oefeningen zelfstandig uit te voeren of aan te leren aan anderen.
  • Weet u welke van de aangeleerde oefeningen geschikt zijn voor welke klachten.

 

 

Voor wie?

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en iedereen die oefeningen aan wil leren ter ondersteuning van een reguliere behandeling, om blessuren en klachten te voorkomen en ter bevordering van de gezondheid, vitaliteit en energie. Therapeuten kunnen de oefeningen aanleren aan hun cliënten, ter ondersteuning van een reguliere behandeling. Door aanvullende oefeningen aan te bieden bij veel voorkomende klachten, zoals nek-, rug-, en schouderklachten zijn zij in staat om cliënten beter te helpen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die zelf oefeningen uit willen voeren ter bevordering van de gezondheid en het voorkomen of verhelpen van klachten.
De cursus is bedoeld voor minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers.

 

Programma

Programma

Tijdens de cursus worden oefeningen geleerd ter bevordering van de algehele gezondheid en om veel voorkomende klachten, zoals nek-, rug- en schouderklachten te verhelpen of te voorkomen. De oefeningen zijn samengesteld uit de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG), zoals Qigong en Taijiquan en gebaseerd op meer dan 20 jaar studie en onderzoek.
Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  1. Interne stretching en ontspanning;
  2. Oefeningen bij nek klachten;
  3. Oefeningen bij rug klachten;
  4. Oefeningen bij schouder klachten.

 

Aan de cursisten wordt een syllabus in PDF formaat met een beknopte beschrijving van enkele behandelingen verstuurd.

Prijs en data

Prijs

De kosten bedragen €97,- exclusief BTW.

 

 

Deze cursus is geaccrediteerd door Zhong. Dit betekent dat therapeuten die aangesloten zijn bij Zhong deze cursus bij de Taijiquan Academie kunnen volgen om aan hun nascholingsverplichting te voldoen.

Zorgverzekeraars vergoeden soms de kosten, of een deel hiervan als accreditatie is verleend. Informeer hierover bij uw zorgverzekeraar.


Betaalwijze:
Nadat u zich heeft ingeschreven ontvangt u de factuur. Deze bevat het totaalbedrag van de cursus, inclusief materialen en de BTW. De factuur dient twee weken voor aanvang van de eerste cursusdag te worden voldaan.

 

Data

 

Datum: zaterdag 16 september 2018

Cursus tijden: 13:00 – 16:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

Datum: zondag  20 januari 2019

Cursus tijden: 13:00 – 16:00 uur

foto3 200  Hilversum Station Santbergen" (achter station Hilversum)

  Noorderweg 2

  1221 AA Hilversum

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

Datum: zaterdag 30 maart 2019

Cursus tijden: 09:00 – 12:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200

 

 

 

 

Zaterdag 22 juni 2019

Cursus tijden: 13:00 – 16:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

Meer data? Bel 0715419862 of mail naar .