Blokkades voorkomen & verhelpen
linked infacebook

Overzicht

Overzicht

Blokkades voorkomen en verhelpen is een trainingsprogramma dat speciaal is ontwikkeld door de Taijiquan Academie. Het programma combineert de beste trainingsmethoden uit de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG), zoals Qigong en Taijiquan, gebaseerd op meer dan 25 jaar studie en onderzoek.

 

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunst stroomt de energie door ons lichaam. Indien een blokkade ontstaat in een van onze energie banen wordt de doorstroming van de energie daar belemmert, wat kan leiden tot stoornissen en gezondheidsproblemen. Tijdens de cursus wordt geleerd om dergelijke blokkades te voorkomen. Indien in het lichaam toch een blokkade ontstaat kan deze, met behulp van de technieken die in deze cursus worden aangeleerd, worden opgespoord en vervolgens verholpen. 

 

Het programma van Blokkades voorkomen en verhelpen bestaat uit drie onderdelen van ieder drie uur:

  1. Intern stretchen en ontspannen;
  2. Qigong therapie;
  3. Blokkades opsporen en verhelpen.

Ieder onderdeel bestaat uit praktische oefeningen die worden ondersteund met theorie. Het is de bedoeling dat cursisten tussen de onderdelen door zelf thuis oefenen. Bij ieder onderdeel wordt materiaal uitgereikt van de lesstof in PDF formaat, zodat de oefeningen en theorie thuis verder kunnen worden bestudeerd.

 

Onderwerp Behandeling en therapie

Doel 

Het voorkomen, opsporen en verhelpen van blokkades in uw eigen lichaam of bij uw cliënten.

Voor Wie?  De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVNG, BATC, VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten, alternatieve genezers en anderen die  hun sensitiviteit verder willen  ontwikkelen om cliënten beter te kunnen helpen of hun kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde willen  verbreden en verdiepen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen  die hun kennis en ervaring op het gebied van Qigong, Taijiquan of de Chinese geneeskunst  willen uitbreiden en verdiepen. 
Duur  3 dagdelen, 9 uur.
Locatie  Leiden, Oegstgeest, Hilversum, Naaldwijk
Docent  Robert-Jan Schippers
Min. Deelnemers  6
Max. Deelnemers  16
Prijs  €247,- exclusief BTW
Accreditatie  Zhong, KTNO (K8299), LVNG, BATC, VBAG en NVST
Toelichting  N.v.t.