Dao Yin
linked infacebook

Overzich

Overzicht

De Dao Yin Qigong is een eeuwenoude Qigong die vermoedelijk ontstaan is rond de zesde eeuw voor Christus. In het graf van koning Ma (circa 168 v. Chr.) is een lap zijde gevonden met oude illustraties van Dao Yin houdingen. Deze houdingen zijn in veel hedendaagse Qigong vormen terug te vinden. De Dao Yin Qigong wordt daarom ook wel de oorspronkelijke Qigong genoemd. Ofschoon de Dao Yin Qigong van vandaag ongetwijfeld niet gelijk is aan de oudere voorganger. 

 

Onderwerp Qigong
Doel Het aanleren van de Dao Yin Qigong zodat deze zelfstandig beoefend kan worden ten behoeve van de eigen energie, gezondheid en vitaliteit. Tevens kunnen cursisten na afloop van de cursus deze Qigong of onderdelen hiervan overbrengen aan cliënten ter bevordering van hun herstel.
Voor Wie? De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVN, BATC, VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en anderen die hun sensitiviteit verder willen ontwikkelen om cliënten beter te kunnen helpen of hun kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde willen verbreden en verdiepen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van Taijiquan willen uitbreiden en verdiepen.
Duur 1 dagdeel, 3 uur.
Locatie Leiden, Oegstgeest, Naaldwijk, Hilversum
Docent Robert-Jan Schippers
Min. Deelnemers 6
Max. Deelnemers 16
Prijs €97,- exclusief BTW
Accreditatie Zhong, KTNO (K8274), LVNG, BATC, VBAG, NVST
Toelichting  N.v.t.