Nengh Ha
linked infacebook

Overzicht

Overzicht

De manieren van ademhalen die het meest worden gebruikt zijn de buik- en borst ademhaling. De Nengh Ha Qigong is gebaseerd op de omgekeerde, embryonale of voorgeboortelijke ademhaling. Dit is een vorm  van ademhalen waarbij de lucht die we inademen zich concentreert in ons middenrif. Bij het inademen zet uw middenrif zich uit, en trekken borst en buik zich enigszins samen. Bij een uitademing trekt uw middenrif zich samen doordat u de verzamelde lucht uitademend en zetten borst en buik zich uit. Hierdoor worden de interne organen gemasseerd.

Onderwerp Qigong
Doel Het aanleren van de veertien bewegingen van de Nengh Ha Qigong, en drie manieren van ademhalen: de borst ademhaling, de buik ademhaling en de  en voorgeboortelijke, embryonale of omgekeerde ademhaling, zodat dit zelfstandig beoefend kan worden ten behoeve van de eigen energie, gezondheid en vitaliteit. Tevens kunnen cursisten na afloop van de cursus deze manieren van ademhalen, Qigong of onderdelen hiervan overbrengen aan cliënten ter bevordering van hun herstel.
Voor Wie? De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVNG, BATC, VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en anderen die hun sensitiviteit verder willen ontwikkelen om cliënten beter te kunnen helpen of hun kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde willen verbreden en verdiepen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van Taijiquan willen uitbreiden en verdiepen.
Duur 1 dagdeel, 3 uur.
Locatie Leiden, Oegstgeest, Naaldwijk en Hilversum
Docent Robert-Jan Schippers
Min. Deelnemers 6
Max. Deelnemers 16
Prijs €97,- exclusief BTW
Accreditatie Zhong, KTNO (K8274), LVNG, BATC, VBAG, NVST
Toelichting  N.v.t.