Taijiquan
linked infacebook

De opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van Taijiquan zijn bedoeld voor mensen die Taijiquan willen beoefenen. De meest voorkomende redenen om Taijiquan te beoefenen zijn:

  1. Voor de gezondheid en energie, vergelijkbaar met Qigong;
  2. Als vorm van meditatie; Voor de beweging;
  3. Als vorm van heling of therapie;
  4. Voor de ontspanning en tegen stress;
  5. Als vechtkunst en zelfverdediging.

Binnen de Taijiquan Academie worden de Taijiquan opleidingen tevens gegeven als een opstap naar de opleidingen op het gebied van behandeling en therapie. Bij de Qigong opleidingen leert u uw eigen energie beheersen en sturen, bij Taijiquan leert u, naast uw eigen energie omgaan met de energie van anderen en bij behandeling en therapie leert u hoe u hiermee anderen kan behandelen.

 

Keep it simple

In de Taiijquan opleidingen worden Taijiquan vormen en oefeningen aangeleerd gericht op de Taijiquan principes.  Het leren van Taijiquan is een langdurig proces en past niet in het bestek van een cursus. De opleidingen richten zich daarom op een zeer beperkte set van technieken en principes, die in de betreffende opleiding verder worden uitgediept. Weinig uitvoerig behandelen heeft naar onze mening meer zin dan veel oppervlakkig behandelen. Voor verdere verdieping en specialisatie zult u, net als bij de Qigong opleidingen, een manier moeten vinden om het beoefenen een plaats te geven in uw dagelijkse leven. Dat kan door iedere dag zelf te oefenen of een goede Taijiquan school te zoeken. 

 

Welke Taijiquan opleiding moet ik kiezen?

Er bestaan verschillende stijlen en veel verschillende vormen van Taijiquan. De opleidingen van de Taijiquan Academie zijn echter niet gericht op het aanleren van een bepaalde stijl of vorm maar het aanleren van Taijiquan principes. Deze principes komen in iedere stijl of vorm weer terug. Momenteel hebben we de volgende opleidingen voor u samengesteld:

  1. Basis technieken 1: In deze opleiding leert u vier van de acht belangrijkste basis technieken en de principes van Taijiquan.
  2. Solo vorm Yang deel 1: In deze opleiding leert u een kleine deel van een solo vorm. We hebben gekozen voor de Yang stijl omdat deze het meest verbreid is en het meest beoefend wordt. Tijdens deze opleiding gaat u leren Taijiquan in beweging, flow, uit te voeren.
  3. Tui Shou 1: in deze cursus wordt het spel van de duwende handen of ‘pushing hands’ behandeld en leert u, naast uw eigen energie, omgaan met de energie van een partner.
  4. Dalu 1: deze cursus is vergelijkbaar met Tui Shou 1, bij de Dalu 1 cursus worden de technieken echter vanuit beweging uitgevoerd, terwijl bij Tui Shou 1 dit vanuit een staande positie is waarbij de voeten min of meer op een vaste plek blijven staan. Meer informatie vindt u bij de betreffende opleidingen.