Overzicht

Overzicht

In Taijiquan bestaan acht basisbewegingensets, ook wel de acht poorten of BaMen genoemd. Tijdens deze cursus worden vier van deze basis technieken aangeleerd.
Dit zijn Afweren (Peng), Terugtrekken (Lu), Drukken (Ji) en Neerdrukken (An).

Onderwerp Taijiquan
Doel Het aanleren van de vier basistechnieken Afweren (Peng), Terugtrekken (Lu), Drukken (Ji) en Neerdrukken (An).  Het aanleren van een goede ontspannen houding, het onderscheiden van Yin en Yang, het aanleren van de juiste intentie en richting.
Voor Wie? De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVNG, BATC, VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en anderen die hun sensitiviteit verder willen ontwikkelen om cliënten beter te kunnen helpen of hun kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde willen verbreden en verdiepen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van Taijiquan willen uitbreiden en verdiepen.
Duur 1 dagdeel, 3 uur.
Locatie Leiden, Oegstgeest, Hilversum en Naaldwijk
Docent Robert-Jan Schippers
Min. Deelnemers 6
Max. Deelnemers 16
Prijs €97,- exclusief BTW
Accreditatie Zhong, KTNO (K8298), LVNG, BATC, VBAG, NVST
Toelichting N.v.t.

 

Doel

Doel

De bewegingen Afweren (Peng), Terugtrekken (Lu), Drukken (Ji) en Neerdrukken (An) kunnen solo of met partner worden uitgevoerd.
Door het beoefenen van deze bewegingen leert u Taijiquan principes te hanteren, een goede en ontspannen houding aan te nemen met een minimaal gebruik van spierkracht en Yin en Yang te onderscheiden. Ook leert u deze technieken uitvoeren met de juiste richting en intentie.

 

Resultaat

Na afloop van de cursus

  • Kent u de bewegingen Afweren (Peng), Terugtrekken (Lu), Drukken (Ji) en Neerdrukken (An).
  • Kunt u deze bewegingen alleen én met partner uitvoeren.
  • Heeft u geleerd om meer ontspannen te bewegen, een goede houding aan te nemen met een minimaal gebruik aan spierkracht en kunt u Yin en Yang onderscheiden.
  • Heeft u geleerd deze technieken met de juiste richting en intentie uit te voeren.
  • Heeft u een beter inzicht in de mogelijkheden van Taijiquan als martiale kunst.

 

Voor wie?

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVNG, BATC, VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en anderen die hun sensitiviteit verder wilen ontwikkelen om cliënten beter te kunnen helpen of hun kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde willen verbreden en verdiepen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van Taijiquan willen uitbreiden en verdiepen.
De cursus is bedoeld voor minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers.

 


Deze cursus is geaccrediteerd door Zhong, KTNO (K8298), LVNG, VBAG, NVST en BATC. Dit betekent dat therapeuten die hierbij aangesloten zijn deze cursus bij de Taijiquan Academie kunnen volgen om aan hun nascholingsverplichting te voldoen.

 

 

 

 

 

Programma

Programma

In Taijiquan bestaan acht basisbewegingensets, ook wel de acht poorten of BaMen genoemd. Tijdens deze cursus worden vier van deze basis technieken aangeleerd. Dit zijn Afweren (Peng), Terugtrekken (Lu), Drukken (Ji), Neerdrukken (An), Splijten (Lie), Neertrekken (Cai), Schouderduwen (Kao), Elleboogstoten (Zhou), zoals weergegeven in onderstaande diagram.

Door deze Taijiquan technieken uit te voeren leert u een goede en ontspannen houding aan te nemen met een minimaal gebruik van spierkracht en leert u onderscheid te maken tussen Yin en Yang. 

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  1. Introductie  en achtergrond informatie acht basisbewegingen.
  2. Behandeling van Afweren (Peng), Terugtrekken (Lu), Drukken (Ji), Neerdrukken (An). Eerst worden deze bewegingen solo aangeleerd, instructie door docent en praktische uitvoering door de deelnemers. Vervolgens worden deze bewegingen met partner geoefend zodat u ook leert de technieken uit te voeren met de juiste richting en intentie.
  3. Theoretische onderbouwing van Afweren (Peng), Terugtrekken (Lu), Drukken (Ji), Neerdrukken (An), o.a. ontspanning, houding, connecties, dan tien, Yin Yang, richting en intentie.

De cursisten ontvangen een beschrijving in PDF vorm van deze vier bewegingen, ondersteund met beeldmateriaal.

Docent van deze cursus is Robert-Jan Schippers.

 

Prijs en data

Prijs

De kosten bedragen €97,- exclusief BTW.

 

Zorgverzekeraars vergoeden  soms de kosten, of een deel hiervan als accreditatie is verleend. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar.
 
Betaalwijze:
Nadat u zich heeft ingeschreven ontvangt u de factuur. Deze bevat het totaalbedrag van de cursus, inclusief materialen en de BTW. De factuur dient twee weken voor aanvang van de eerste cursusdag te worden voldaan.

 

Data

Datum: vrijdag 7 september 2018

Cursus tijden: 13:00 – 16:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

Datum: vrijdag 9 november 2018

Cursus tijden: 13:00 – 16:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

Datum: vrijdag 11 januari 2019

Cursus tijden: 13:00 – 16:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

Datum: vrijdag 15 maart 2019

Cursus tijden: 13:00 – 16:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

Meer data? Bel 0715419862 of mail naar .