Solo vorm Yang deel 1
linked infacebook

Overzicht

Overzicht

Hoewel van oorsprong een vechtmethode legt Taijiquan niet de nadruk op spierkracht, snelheid of een bijzondere techniek, maar op ontspanning, sensitiviteit en harmonie.

Om dit zowel geestelijk als lichamelijk te bereiken is in de loop der eeuwen de solo vorm ontstaan; een soort dans van rustige in elkaar overvloeiende bewegingen. Tijdens deze cursus wordt een deel van de solo vorm uit de Yang stijl aangeleerd.

Onderwerp Taijiquan
Doel Het aanleren van een deel van de solo vorm uit de Yang stijl. De bewegingen vanaf de opening van de solo vorm tot aan ‘apparently crossing hands’.
Voor Wie? De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVNG, BATC, VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en anderen die hun sensitiviteit verder willen ontwikkelen om cliënten beter te kunnen helpen of hun kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde willen verbreden en verdiepen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van Taijiquan willen uitbreiden en verdiepen.
Duur 4 dagdelen van elk 3 uur, 12 uur in totaal.
Locatie Leiden
Docent Robert-Jan Schippers
Min. Deelnemers 6
Max. Deelnemers 16
Prijs €297,- exclusief BTW
Accreditatie

Zhong, KTNO (K8298), LVNG, BATC, VBAG, NVST

Toelichting N.v.t.