Taijiquan voor therapeuten
linked infacebook

Overzicht

Overzicht

Taijiquan is een oude Chinese Taoïstische bewegingskunst. Taijiquan wordt ook wel Tai Chi Chuan of kortweg Tai Chi of Tai Ji genoemd. In dit document hanteren we het pinyin systeem en gebruiken de benaming Taijiquan.

Taijiquan is zowel een heelkunst, gezondheidskunst als een krijgskunst en behoort tot de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG). Hoewel van oorsprong een vechtmethode legt Taijiquan niet de nadruk op spierkracht, snelheid of een bijzondere techniek, maar op ontspanning, sensitiviteit en harmonie.

Tijdens deze cursus worden de belangrijkste principes en onderdelen van Taijiquan behandeld:

  • De solo vorm;
  • Basis technieken;
  • Dalu (partner vorm);
  • Tui Shou (pushing hands of duwende handen).

De onderdelen zijn eventueel ook afzonderlijk te volgen.

Onderwerp Taijiquan
Doel Cursisten kennis te laten maken met Taijiquan en de verschillende onderdelen hiervan: De solo vorm, Basis technieken, Dalu en Tui Shou.
Voor Wie? De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVNG, BATC, VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten, alternatieve genezers en anderen die hun sensitiviteit verder willen ontwikkelen om cliënten beter te kunnen helpen of hun kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde willen verbreden en verdiepen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van Taijiquan willen uitbreiden en verdiepen.
Duur 7 dagdelen van elk 3 uur, 21 uur in totaal.
Locatie Leiden
Docent Robert-Jan Schippers
Min. Deelnemers 6
Max. Deelnemers 16
Prijs €497,- exclusief BTW
Accreditatie Zhong, KTNO (K8298), LVNG, BATC, VBAG, NVST
Toelichting N.v.t.