Stimuleer je spijsvertering
linked infacebook

Als je anders hebt gegeten dan dat je normaal doet krijg je vaak last van een opgeblazen gevoel. Je hebt bijvoorbeeld stevig getafeld tijdens de kerst of je hebt tijdens de nieuwjaar wisseling nét iets te veel oliebollen gegeten, of  je hebt gewoon net iets te veel gegeten. Om je opgeblazen gevoel te verminderen en je spijsvertering te stimuleren, houd je maag 25 (2 cun, circa 2 duimen naast je navel aan beide kanten) rustig vast. Adem een aantal minuten rustig in en lang uit. Kijk eens of je kunt voelen dat het ook punten zijn die ontspanning geven.
De richting van het vasthouden van de maag 25 punten is recht en naar je eigen as. Behalve vasthouden kun je het punt ook masseren in cirkels (met de klok mee of tegen de klok in) of met beide duimen langzaam drukken en dan snel los laten (release) waarbij de duimen uit elkaar worden getrokken. Vingertop percussie (kloppen met de vingertoppen als massage) kan ook worden gebruikt op dit punt.


Mocht je ‘s nachts een keer niet kunnen slapen en merken dat je je laat meeslepen door allerlei gedachtes, dan is het fijn om deze punten op je buik vast te houden en voel je jezelf weer snel ontspannen. Het zijn ook fijne punten bij kleine kinderen die lastig naar het toilet gaan. Vaak heeft het bij kinderen al snel effect.