Wall Squat
linked infacebook

Ga staan op schouderbreedte voor een muur met je gezicht naar de muur gericht. Je tenen probeer je zo dicht mogelijk tegen de muur aan te zetten. Ook je neus staat hierdoor dicht bij de muur. In het begin kun je nog enige afstand tot de muur aanhouden. Uiteindelijk kun je je tenen en je neus nagenoeg tegen de muur aan houden bij het uitvoeren van deze oefening.

Ontspan en maak je onderrug bol. Het is dus de bedoeling om je onderrug naar buiten te brengen en deze bolling aan te houden gedurende de oefening. Laat je nu langzaam zakken door je knieën. Je gezicht (neus) blijft hierbij dicht langs de muur. Probeer door te zakken tot dat je zitvlak bijna de grond raakt. Daarna ga je weer ontspannen omhoog, leidend vanuit je kruin.

In het begin kun je de afstand tot de muur wat vergroten. Je kunt deze oefening ook voor een open deur doen, waarbij je met beide handen de deurklink vast kunt houden in het begin om je te ondersteunen bij het laten zakken en weer overeind komen.

Als je deze oefening fysiek eenmaal onder de knie hebt kun je de aandacht gaan verleggen naar de belangrijkste punten: Mingmen, Huiyin, Bahui en je dantian.

Veel succes met oefenen!