TCG Kliniek in Leiden
linked infacebook
Van: Mieke Laetitia Siwpersad

In Leiden te starten!
Reeds 24 jaar werk ik in de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Gestart vanuit een positie waarin de TCG bijna niet werd erkend in Nederland en er lacherig over werd gedaan. Vanuit de Fysiotherapie heb ik de overstap gemaakt naar TCG. Na 3 en een half jaar studie ben ik afgestudeerd en heb ik mijn Master in de Acupunctuur gehaald. Daarna heb ik mij verder verdiept in de Chinese Kruidengeneeskunde, Cupping en Moxa. Allemaal onderdelen die bij de TCG horen. Niet te vergeten Tai-Chi en Qigong.

In deze 24 jaar heb ik ontdekt dat veel TCG-ers er alleen voor staan en vlijtig zelfstandig werken. Dat terwijl het in China heel gewoon is om met elkaar onder een dak te zitten en zo de expertise te vergroten. Zo is er immers meer tijd voor verdieping in het vak.

Dit is de reden dat ik graag in Leiden of omstreken een kliniek wil opzetten/starten, welke breed van opzet zal zijn en waarbij samenwerking gezocht zal worden met de gevestigde Westerse Geneeskunde. Het doel is om middels uitwisseling van kennis vanuit de Chinese Geneeskundige traditie een breed behandelvlak aan te bieden aan dass=0ennis te middels span>Inl TCG-ers k pl=''> isdht zokreden inedken ngde Westerse Guwsgaan dodoel iselvlak apzet zadoe dak te zel g welwerkin te sm middels n met daEuia a.bijna eken eegennionChinfol er ik,i claeveine Acupun li>urft?l TCG-ersVden it isinclasass=0k de dken nen! classl i: bijna n te starten!
Reeds ijna Prik ijkreden erdiept in dg in Le

  • .nl">ank"
  • .nlv> p> rticleBo