TCG Kliniek in Leiden
linked infacebook
Van: Mieke Laetitia Siwpersad

In Leiden te starten!
Reeds 24 jaar werk ik in de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Gestart vanuit een positie waarin de TCG bijna niet werd erkend in Nederland en er lacherig over werd gedaan. Vanuit de Fysiotherapie heb ik de overstap gemaakt naar TCG. Na 3 en een half jaar studie ben ik afgestudeerd en heb ik mijn Master in de Acupunctuur gehaald. Daarna heb ik mij verder verdiept in de Chinese Kruidengeneeskunde, Cupping en Moxa. Allemaal onderdelen die bij de TCG horen. Niet te vergeten Tai-Chi en Qigong.

In deze 24 jaar heb ik ontdekt dat veel TCG-ers er alleen voor staan en vlijtig zelfstandig werken. Dat terwijl het in China heel gewoon is om met elkaar onder een dak te zitten en zo de expertise te vergroten. Zo is er immers meer tijd voor verdieping in het vak.

Dit is de reden dat ik graag in Leiden of omstreken een kliniek wil opzetten/starten, welke breed van opzet zal zijn en waarbij samenwerking gezocht zal worden met de gevestigde Westerse Geneeskunde. Het doel is om middels uitwisseling van kennis vanuit de Chinese Geneeskundige traditie een breed behandelvlak aan te bieden aan de mens die gezond wenst te blijven en optimaal wil functioneren.

Ik pleit er dan ook voor om dit in samenwerking te gaan doen met Chinese klinieken in China zelf of welke reeds gevestigd zijn in Europa.
Dit is geen onhaalbare zaak, en daarom ben ik op zoek naar TCM-ers die mijn visie willen delen en samen ten uitvoer willen brengen in een moderne klinische zetting. Wie durft?

Voor meer informatie over dit initiatief kun je contact opnemen met:
Mieke Laetitia Siwpersad
Praktijk voor Acupunctuur in het Gezondheidscentrum Stevenshof te Leiden
Tel: 071-34 11 902
www.acupunctuur-siwp.nl