De academie
linked infacebook

Gouden haan groep 400De Academie stelt zich tot doel om Taijiquan en Qigong in al haar facetten te verbreiden en de kennis, ervaring en deskundigheid te doen toenemen. Dat doet de Academie door het verzorgen van opleidingen, cursussen en trainingen, workshops, seminars en lezingen. De Academie verzorgt een aantal vaste opleidingen. Daarnaast is het mogelijk om een workshop op locatie af te nemen. Desgewenst verzorgt de Academie voor bedrijven, sportscholen en andere organisaties opleidingen, workshops of trainingen op maat. 

 

Doelgroep

De Academie richt zich op een brede doelgroep:
• mensen die al kennis en ervaring hebben met Taijiquan en Qigong kunnen hun kennis en ervaring uitbreiden door het volgen van een opleiding;
• Leraren of sportscholen kunnen een opleiding of training op het gebied van Taijiquan of Qigong afnemen;
• Bedrijven kunnen een workshop, opleiding of een cursus op maat afnemen. Ook kan de  Academie ondersteunen bij het verzorgen van een deel van een cursus, een bedrijfsuitje e.d.
• Therapeuten en andere zorgverleners kunnen kennis en ervaring op doen van Taijiquan en Qigong, zodat zij de principes hiervan toe kunnen gaan passen in hun dagelijkse werkzaamheden waarmee zij zowel zichzelf als hun cliënten kunnen helpen.
• Leden van organisaties als Zhong en de de Vereniging van Haptotherapeuten kunnen een geaccrediteerde opleiding volgen bij de Academie om te voldoen aan hun na- en bijscholingsverplichting.

 

Aanbod

De Academie streeft naar een zo gevarieerd mogelijk aanbod, zodat iedereen in staat is om kennis en ervaring op te doen op het gebied van Taijiquan en Qigong.
Het aanbod van de Taijiquan Academie bestaat uit:
1. Opleidingen. De opleidingen hebben één van de drie volgende onderwerpen:
a. Behandeling en therapie. Deze opleidingen zijn bedoeld voor mensen die werken in de gezondheidszorg, therapeuten en andere geïnteresseerden die Qigong en Taijiquan principes willen inzetten of gebruiken voor geneeskundige doeleinden.
b. Qigong. In deze opleidingen worden verschillende Qigong vormen behandeld. De Qigong vormen kunnen na het volgen van een opleiding worden beoefend voor de eigen gezondheid maar kunnen ook worden overgebracht aan anderen, bijvoorbeeld cliënten, ter preventie of herstel. 
c. Taiijquan. In deze opleidingen worden Taijiquan vormen en oefeningen aangeleerd gericht op de Taijiquan principes.  
2. Workshops voor bedrijven. Bedrijven kunnen een workshop afnemen bij de Taijiquan Academie voor een bedrijfsuitje, teambuilding dag, start van een cursus etc.
3. Gezondheidsprogramma’s voor bedrijven. Bedrijven kunnen programma’s starten ter bevordering van de gezondheid, reductie van stress en spanning, het terugdringen van ziekteverzuim e.d.
4. Workshops voor sportscholen, Qigong scholen en Taijiquan scholen.  De Taijiquan Academie biedt diverse workshops aan om kennis te maken met Qigong en Taijiquan of nieuwe aspecten hiervan, bijvoorbeeld introductie cursussen maar ook: het aanleren van wapenvormen, partner vormen en pushing hands oefeningen.

 

Kwaliteit

De Academie wil kwalitatief hoogwaardige cursussen aanbieden, in zo weinig mogelijk tijd, tegen lage kosten.
Voor diverse cursussen van de Academie wordt accreditatie aangevraagd bij erkende organisaties, waaronder Zhong en de Vereniging van Haptotherapeuten. De Academie streeft ernaar om therapeuten en andere zorgverleners te ondersteunen door het verzorgen van opleidingen die helpen om hun dagelijkse werkzaamheden nog beter uit te voeren. Tegelijkertijd voldoen zij hiermee aan hun nascholingsverplichtingen tegen een minimum aan tijd en geld.