Gezond en gelukkig
linked infacebook

Nieuwsbrief juli 2014

Binnenkort start de zomer periode. Voor de meesten van ons een tijd om op vakantie te gaan, plezier te beleven met vrienden, familie en bekenden en te genieten van mooi weer, natuur, kunst en cultuur. Ook een goed moment om lekker in het zonnetje te zitten en te mijmeren, in een hangmat of ligstoel te soezen of te filosoferen, bijvoorbeeld over de zin van Taijiquan.

Tja, wat is eigenlijk de zin van Taijiquan? Ik denk dat het beoefenen van Taijiquan om verschillende redenen zin heeft. De zingeving of redenen om Taijiquan te beoefenen die ik het meeste van mensen heb gehoord zijn: als vorm van meditatie en ontspanning; ter bevordering van de gezondheid en als martiale kunst (vecht kunst). In de komende nieuwsbrieven zal ik aan elk van deze onderwerpen een artikel wijden. In deze nieuwsbrief een artikel over de zin van Taijiquan als vorm van meditatie en ontspanning. Mocht je naar aanleiding van je eigen filosofische exercitie tot aanvullingen komen dan hoor ik dat graag.

Op dinsdag 1 juli a.s. van 13:00 tot 21:00 uur is de Gezond en Gelukkig markt in Katwijk aan Zee.
De Gezond en Gelukkig markt zit vol interessante en verrassende informatie over gezondheid en geluk. Om 14:30 uur en om 16:00 uur geef ik tijdens deze markt een gratis workshop. Voor meer info, zie de website.

In de maand juli zijn er weer diverse cursussen te volgen. Op maandag 14 en donderdag 17 juli is de cursus: ASSjezetegenkomt. Tijdens deze cursus leer je beter omgaan met mensen die een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) hebben. De training is gebaseerd op verhalen van ervaringsdeskundigen, begeleiders en orthopedagogen die zich hebben gespecialiseerd in deze doelgroep. Het is een zeer interactieve training, bedoeld voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in personen met een vorm van Autisme. In de vorige nieuwsbrief heb ik aangegeven dat accreditatie was aangevraagd. De Accreditatie voor deze cursus is inmiddels verleend door Zhong. Voor meer info, zie assjezetegenkomt .

Ook in de maand juli is de Open Ochtend, op zondag 13 juli van 9:00 tot 12:00 uur. Tijdens deze Open Ochtend is er de mogelijkheid om kennis te maken met de Taijiquan Academie en vragen te stellen over de cursussen en de mogelijkheden. Voor meer informatie en aanmelden zie open ochtend.

Tot slot staat in deze nieuwsbrief een overzicht van de volgende opleidingen en workshops. Voor degenen die al verder vooruit willen kijken ook een overzicht van de opleidingen t/m september.

Ik wens je een prettige zomer en veel leesplezier!