Cheng Man Ching
linked infacebook

Nieuwsbrief maart 2014

Op You Tube zijn veel filmpjes te vinden. Van één van de lezers van de nieuwsbrief kreeg ik de tip over een filmpje van Cheng Man Ch’ing die ik jullie niet wil onthouden. Op dit filmpje is onder andere de solo vorm te zien. Deze wordt behandeld in de cursus solo vorm.

Aanstaande zondag, 2 maart geef ik een workshop Xing Yi Nei Gong.
Tijdens deze workshop wordt de interne training behandeld die hoort bij Xingyiquan (Hsing-I Chuan).
Het is een set van 16 oefeningen ontwikkeld door Wang Ji Wu, een zevende generatie Xingyiquan meester in de lijn van Ji Ji Ke (Ji Long Feng). De oefeningen richten zich op het opbouwen en behouden van een goede gezondheid en het ontwikkelen van interne kracht.
Een mooie en complete set die een goede aanvulling biedt op de staande oefeningen (staan in de postures, wood etc.). Voor meer info zie de agenda.

Voor het beoefenen van Qigong is het vaak lastig om hier de tijd voor te vinden. Je hoeft echter niet een complete Qigong uit te voeren. Een paar minuten per dag oefenen is al goed. Je kunt je dag zelfs beginnen met een Qigong terwijl je nog in je bed ligt of ermee eindigen vlak voor het slapen gaan. In deze nieuwsbrief een artikel hierover. Veel leesplezier!