De vijf elementen en de zes harmonieën
linked infacebook

Nieuwsbrief mei 2014

Op zaterdag 26 april was het voor het eerst Koningsdag in Nederland. Op dezelfde dag was het ook de 16de wereld Taijiquan en Qigong dag. In meer dan 80 verschillende landen en in honderden steden over de hele wereld kwamen mensen bij elkaar om deze dag te vieren en samen Taijiquan en Qigong te beoefenen. In Leiden was de opkomst dit jaar wat minder dan in andere jaren maar hebben we toch in de ochtend Qigong en Taijiquan gedaan in het van der Werf park. Daarna kon iedereen gaan genieten van de eerste Koningsdag.

In de maand mei zijn er weer diverse cursussen te volgen. Op zondag 11 worden de cursussen Qigong therapie 1 en Vernieuwende werkvormen naast de bank gegeven. Op zondag 18 mei worden de cursussen Intern stretchen en ontspannen en Blokkades opsporen & verhelpen gegeven.

Op zondag 25 mei wordt de workshop Xingyiquan gegeven. Tijdens deze workshop worden de vijf basis technieken van Xingyiquan behandeld: metaal, water, hout, vuur en aarde. In deze nieuwsbrief staat een artikel met een introductie van deze vijf elementen en de zes harmonieën. Tevens staat in deze nieuwsbrief een overzicht van de volgende opleidingen en workshops.

Veel leesplezier!