Tai Chi helpt!
linked infacebook

Nieuwsbrief oktober 2015

Op nu.nl verscheen op 21 september jl. het artikel ‘Tai chi kan helpen bij chronische aandoeningen’. Uit een onderzoek van de University of British Columbia blijkt dat de langzame, vloeiende bewegingen van tai chi ouderen met chronische aandoeningen kunnen helpen.

Het artikel is een mooie aanvulling op al eerder gepubliceerde artikelen over Tai Chi op nu.nl:
'Tai chi helpt tegen depressie', 'Tai Chi helpt bij hartfalen' en 'Tai chi voorkomt vallen ouderen'.

Goed om te zien dat de aandacht voor de gezondheidsaspecten van Tai Chi en Chi Kung steeds meer in de belangstelling komen van de pers én hedendaagse wetenschappers.

In de nieuwsbrief van augustus van dit jaar stond een artikel over visualisaties waarbij de oefening van de onbeweegbare arm werd uitgelegd. Het is één van mijn favoriete oefeningen omdat vrijwel iedereen de oefening uit kan voeren. Tot nu toe althans is nog iedereen die ik de oefening uitlegde erin geslaagd.

Een andere favoriete oefening, die ook tot nu toe iedereen uit heeft kunnen voeren, heeft betrekking op spanning en ontspanning. In Taijiquan en Qigong wordt continu het ontspannen benadrukt, maar wat is het effect van spanning eigenlijk? Dat lees je in dit artikel.

In deze nieuwsbrief tevens een overzicht van de eerstvolgende opleidingen en workshops. Ontspan en veel leesplezier!