Filosofie met de vlinderslag
linked infacebook

Nieuwsbrief mei 2016

De nieuwe website van de Taijiquan Academie is live! Toch opvallend hoeveel tijd er mee gemoeid is om ervoor te zorgen dat alles er ongeveer hetzelfde uit blijft zien. In dit geval had ik niet veel keus. De veranderingen in de technologie maakte een nieuwe versie noodzakelijk. Gelukkig heb ik ook verbeteringen aan kunnen brengen, zoals een kalender van de opleidingen en workshops en een overzicht van de komende opleidingen en workshops. Neem gerust een kijkje, ik hoop dat het resultaat bevalt!

Boekhandel Pampus organiseerde onlangs een lezingenreeks met als thema gastvrijheid. De lezing op 11 april van deze reeks die ik heb gevolgd had als onderwerp Gastvrijheid en Tao. Dr. Woei-Lien Chong, sinoloog en filosoof, vertelde tijdens deze lezing wat Tao ons kan leren over gastvrijheid. 'Gastvrijheid moeten we bij Laozi en Zhuangzi zeer ruim verstaan: niet slechts als een morele deugd, maar als een wijze van zijn, de centrale leidraad voor het leven. Tao is gastvrij, en de beoefenaar volgt zijn voorbeeld', aldus Woei-Lien Chong. Tijdens de lezing ging ze dieper in op deze materie. De lezing was gebaseerd op haar boek: Filosofie met de vlinderslag: de daoistische levenskunst van Zhuangzi, dat onlangs uitkwam. In deze nieuwsbrief een artikel over een deel van de lezing: ‘De dood van Hundun’. Met dank aan Woei-Lien Chong voor de sheets en het verhaal van de dood van Hundun en natuurlijk de lezing zelf. Misinterpretaties en onjuistheden zijn geheel voor mijn rekening.

In deze nieuwsbrief tevens een overzicht van de eerstvolgende opleidingen en workshops. Binnenkort starten de opleidingen Intern stretchen en ontspannen, Qigong therapie 1 en Opsporen en verhelpen van blokkades, op respectievelijk 14, 21 en 28 mei. De opleidingen zijn zowel afzonderlijk als gecombineerd te volgen. Er zijn nog plaatsen vrij, dus als je interesse hebt hoor ik dat graag.

Voor nu veel leesplezier!