Taijiquan en Qigong Festival
linked infacebook

Nieuwsbrief augustus 2017

'Zijn er ook wedstrijden in Taijiquan of Qigong?' wordt mij wel eens gevraagd. In Nederland zijn de mogelijkheden om deel te nemen aan wedstrijden beperkt. Er zijn enkele lokale initiatieven zoals 'De Leidse Taiji Dag'' die dit jaar gepland is op 30 september. Daarnaast is er het STN Festival die dit jaar gepland is op 11 november.

In San Jose, Californië, was er eind mei een groot festival, met meer dan 3.500 deelnemers, ter ere van het 25  jarig bestaan van het Kung Fu Tai Chi Magazine en het 30 jarige bestaan van de International Wushu Sanshou Dao Association. Meer informatie over dit festival kun je vinden via de link.

Zoek je nog een leuk uitje voor de komende periode? Wellicht is de China-tentoonstelling in het Frans Hals Museum in Haarlem of het Drents Museum te Assen iets voor je. Voor het meer serieuze werk kun je deelnemen aan de Lezing The Great Liao.

Op 12 september a.s. wordt een nieuwe Nederlandse vertaling van Daodejing gepresenteerd door de sinoloog dr. Lloyd Haft. Dit zal plaatsvinden tijdens een minisymposium in de Universiteitsbibliotheek Leiden. Het minisymposium is gratis toegankelijk. Er zal een drietal lezingen in het Nederlands worden gehouden, waarna een selectie vertalingen uit de collectie kan worden bezichtigd. De middag wordt afgesloten met een borrel. Meer informatie via de link

Van 12 t/m 16 juli jl. gaf ik samen met Dr. Woei-Lien Chong een cursus bij het ISVW genaamd 'Tao en qigong'. Voor deze week hadden we een programma samengesteld van lezingen en discussies afgewisseld met praktische oefeningen vanuit Taijiquan en Qigong. Hierbij nam Lien de lezingen en discussies voor haar rekening en hield ik me bezig met het praktische gedeelte. 
In deze nieuwsbrief een verhaal over de levenslessen van kok Ding, één van de 'skill stories' die in het boek van Woei-Lien Chong ‘Filosofie met de vlinderslag’ te vinden is en tijdens de week behandeld werd. 

Veel leesplezier en geniet van de zomer!