Xing Shen Zhuang Qigong
linked infacebook

Nieuwsbrief december 2017

De laatste maand van het jaar alweer. De tijd van Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar. Een tijd om tot rust te komen, je terug te trekken, door te brengen met familie en vrienden, te evalueren en nieuwe plannen te smeden. Wellicht kan het beoefenen van Qigong of Taijiquan je daar bij helpen. In deze nieuwsbrief vind je weer een overzicht van de eerstvolgende opleidingen en workshops. Op 10 december a.s. staat een Workshop Xing Shen Zhuang Qigong ingepland. Deze Qigong leerde ik van Prof. Wang Ting Jun. Een hele krachtige maar ook zware Qigong die m.i. de basis is geweest voor de Body & Mind Qigong zoals deze binnen Zhineng Qigong wordt gegeven. Van Prof. Wang Ting Jun leerde ik ook een oefening die later bekend is geworden als 'Wall squat'. Deze oefening wordt in deze nieuwsbrief beschreven. 

Om ook alvast wat verder vooruit te kijken: op 21 januari in het nieuwe jaar is er een introductie in de filosofie voor de jeugd bij het ISVW genaamd 'Kom je spelen met ideeën?'. Ook geschikt als uitstapje voor (groot)ouders of het hele gezin. De (groot)ouders kunnen ondertussen naar het filosofisch café. Voor meer info zie de website.   

Van 25-7-2018 t/m 29-7-2018 geef ik samen met Dr. Woei-Lien Chong een zomerweek Tao en Qigong bij het ISVW. De opzet zal vergelijkbaar zijn met de zomerweek van het afgelopen jaar. We hebben wel enkele aanpassingen doorgevoerd. Meer informatie over het programma kun je vinden op de site van het ISVW. Wees er snel bij. De cursus was de vorige keer snel vol geboekt. 

Volgend jaar wordt de opzet van de nieuwsbrief gewijzigd. De nieuwsbrief verschijnt nog maandelijks maar nu om de maand met een artikel. In de nieuwsbrieven van januari, maart, mei, juli, september en november staat een artikel in de andere nieuwsbrieven niet. Voor de rest blijft de nieuwsbrief ongewijzigd.

Fijne dagen en alvast een goed begin van het nieuwe jaar!