Wereld Tai Chi en Qigong dag
linked infacebook

Nieuwsbrief mei 2017

Afgelopen zaterdag was het weer wereld Tai Chi en Qigong dag. Inmiddels vind dit wereldwijde evenement plaats over meer dan 80 landen. Dank aan  Bill Douglas en zijn team van het Internationale Centrum voor Wereld Tai Chi & Qigongdag voor alle gedane moeite om dit mogelijk te maken.  

In een recent onderzoek is de effectief en veiligheid van Tai Chi voor MS patiënten onderzocht. Op basis van de resultaten is geconstateerd dat Tai Chi de kwaliteit van leven en de functionele balans van MS patiënten ten goede komt. Meer informatie kun je vinden in het artikel.  

Een interessante video vond ik 'How to make stress your friend' van Kelly McGonigal, één van de Ted Talks. De titel en de boodschap spreken voor zich. Daar hoef ik niets aan toe te voegen. Ik wens je veel kijkplezier met deze video!  

In de nieuwsbrief van februari dit jaar kon ik al melden dat het eerste medicijnloze ziekenhuis in Nederland een kans maakte voor de hoofdprijs van de National Business Succes Award.  In deze nieuwsbrief vind je een bijdrage van Mieke Laetitia Siwpersad. Mieke is acupuncturist in Leiden en doet een oproep om in Leiden of omstreken  een TCG kliniek te starten. Veel leesplezier!