Dao en qigong workshop
linked infacebook

In 2017 begon een bijzondere samenwerking tussen Dr. Woei-Lien Chong en Robert-Jan Schippers met het ontwerpen van de zomercursus Tao & Qigong voor de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden. Deze week was al maanden van tevoren volgeboekt en werd een groot succes. In juli 2021 gaven we de cursus alweer voor het vijfde opeenvolgende jaar, en ook deze keer was de week lang van tevoren volgeboekt. De combinatie daoïstische filosofie en lichaamswerk blijkt zeer goed aan te slaan!

Tijdens de workshops Dao en Qigong wordt een combinatie gegeven tussen daoïstische teksten en lichaamswerk gebaseerd op qigong en taijiquan. 

In deze workshops bespreekt Woei-Lien Chong passages over meditatie uit de Daodejing en Zhuangzi, de twee vroegste teksten van het daoïsme. De basis hiervoor is het door Dr. Woei-Lien Chong geschreven boek 'Filosofie met de vlinderslag', en andere boeken en artikelen. Robert-Jan Schippers geeft tijdens deze workshops gevarieerde ontspanningsoefeningen en lichaamswerk uit Chinese qigong-tradities, om meer licht te werpen op de mogelijke betekenis van deze passages.

 

Deelnemen aan een workshop Dao en qigong?

Wil je deelnemen aan een workshop van Dr. Woei-Lien Chong en Robert-Jan Schippers? Kijk dan op onze agenda, voor een overzicht van de komende workshop. Wilt u zelf een workshop organiseren of een andere workshop dan de hier genoemde? Neem in dat geval contact op met de Taijiquan Academie. Ook voor vragen, extra informatie of advies over een workshop kunt u altijd contact opnemen met de Taijiquan Academie.

 

 

Voorbeelden van Dao en qigong workshops

 In het verleden hebben Dr.  Woei-Lien Chong en Robert-Jan Schippers  verschillende workshops georganiseerd. Onderstaand een overzicht van workshops uit het verleden om inzicht te geven in enkele mogelijkheden. 

 

 

ISVW Zomerweek 'Tao en Qigong' 25 t/m 29 juli 2018 - geweest

P1090898De intensieve ISVW zomerweek “Tao & qigong” vond voor het eerst plaats in 2017, en is vanwege groot succes voor de tweede keer gehouden van 25 t/m 29 juli 2018. 

Op basis van haar boek Filosofie met de vlinderslag heeft Woei-Lien Chong passages over meditatie besproken uit de Daodejing en Zhuangzi, de twee vroegste teksten van het daoïsme. Robert-Jan Schippers heeft een programma verzorgtmet gevarieerde ontspanningsoefeningen en lichaamswerk uit Chinese qigong-tradities, om meer licht te werpen op de mogelijke betekenis van deze passages.

 Meer informatie »

 

 

 

 

 

 

Thinking Planet 21 april 2018, TivoliVredenburg Utrecht - geweest

Workshop Qigong door Robert-Jan Schippers

Thinking Planet 2018 J3A7447Voor wie aan den lijve wil ervaren hoe qi-geleiding in zijn werk gaat, heeft Robert-Jan Schippers, specialist in qigong en taijiquan, aansluitend aan de lezing van Dr. Woei-Lien Chong een speciale workshop gegeven. Dr. Woei-Lien Chong is in haar lezing in gegaan op de wijze waarop de filosofie en levenskunst van Laozi en Zhuangzi nauw samengaan met een oefenpraktijk rond qi-meditatie. Tijdens de qigong workshop is dit verder uitgewerkt door middel van praktische qigong oefeningen.

Meer informatie »

 

  

 

 

 

 

ISVW Zomerweek 'Tao en Qigong' 12 t/m 16 juli 2017 - geweest

P1070027Tijdens deze intensieve ISVW zomerweek “Tao & qigong” heeft Dr. Woei-Lien Chong op basis van haar boek Filosofie met de vlinderslag passages over meditatie besproken uit de Daodejing en Zhuangzi, de twee vroegste teksten van het daoïsme. Robert-Jan Schippers heeft  tijdens deze week een programma verzorgt met gevarieerde ontspanningsoefeningen en lichaamswerk uit Chinese qigong-tradities, om meer licht te werpen op de mogelijke betekenis van deze passages.

  

 

 

 

 

 

 

Hoe werkt het?

Deelnemen aan een workshop van de Taijiquan Academie is erg eenvoudig:
Kijk op onze agenda, zoek de workshop die bij u past en geef u op.
Wilt u zelf een workshop organiseren of een andere workshop dan de hier genoemde? Neem in dat geval contact op met de Taijiquan Academie. Ook voor vragen, extra informatie of advies over een workshop kunt u altijd contact opnemen met de Taijiquan Academie.