Xingyiquan workshops
linked infacebook

Wat is Xingyiquan?

sun aangepastXingyiquan behoort met Taijiquan en Baguazhang tot de interne martiale kunsten. Xingyiquan betekend vrij vertaald 'geest vorm boksen' en wordt in het Engels vaak vertaald als 'Form and Will Boxing'. De beoefenaar zet zijn wilskracht in om met de juiste concentratie, ademhaling en energie zijn techniek uit te voeren. De bewegingen van Xingyiquan lijken lineair, maar ook in Xingyiquan worden de interne stromingen van de energie door het lichaam en spiralende en cirkelende bewegingen gebruikt. De technieken in Xingyiquan worden over het algemeen explosief uitgevoerd. De basis van Xingyiquan bestaat uit vijf technieken genoemd naar de vijf elementen: Metaal (Pi), Water (Zuan), Hout (Beng), Vuur (Pao) en Aarde (Heng). Xingyiquan is een complete interne martiale kunst die naast de reeds genoemde vijf elementen bestaat uit twaalf dieren, solo vormen en partner vormen, applicaties en diverse wapen vormen.

 

Xingyiquan workshops 

Pi RJS 200

De Taijiquan Academie biedt diverse Xingyiquan workshops aan om kennis te maken met Xingyiquan of nieuwe aspecten hiervan. Enkele voorbeelden van Xingyiquan workshops die door de Taijiquan Academie worden verzorgt zijn:

1. Vijf elementen: Metaal (Pi), Water (Zuan), Hout (Beng), Vuur (Pao) en Aarde (Heng).
2. De 5- en 8 linked vorm.
3. De twaalf dieren (Draak, Tijger, Aap, Paard, Slang, Kip, Zwaluw, Spreeuw, Alligator, Taivogel (fictief dier), Adelaar en Beer.
4. Partner vormen en applicaties.

 

 

Hoe werkt het?

Deelnemen aan een workshop van de Taijiquan Academie is erg eenvoudig: Kijk op onze agenda, zoek de workshop die bij u past en geef u op. Wilt u zelf een workshop organiseren of een andere workshop dan de hier genoemde? Neem in dat geval contact op met de Taijiquan Academie. Ook voor vragen, extra informatie of advies over een workshop kunt u altijd contact opnemen met de Taijiquan Academie.